U ZAGREBU FESTIVAL ZDRAVLJA: Evo što vas sve čeka kod Vidikovca u Maksimiru ovaj vikend

Festival zdravlja održava se ovaj vikend u Maksimiru. Manifestacija pod pokroviteljstvom Grada Zagreba traje cijeli vikend kod Vidikovca. Na Festivalu zdravlja možemo naučiti kako najbolje pripremiti svoje tijelo i um za nadolazeće mjesece.

Koronavirusu usprkos, program je detaljno isplaniran, organizatorica Nevena Rendeli Vejzović otkriva detalje. “Ideja je bila kako možemo sami sebi pomoći i kako možemo raditi na svome zdravlju. Tu su savjeti kineziologa o tjelesnoj aktivnosti i kretanju, zdravoj prehrani i vježbanju, ali i savjeti liječnika što možemo učiniti, lijek za koronu ne postoji, a pandemija je još uvijek prisutna”.

U sklopu Nacionalnog tjedna dojenja stručnjaci će na Festivalu zdravlja održavati radionicu dojenja i babyhandlinga.‘‘Cilj mi je bio objediniti u jednom danu sve aspekte zdravlja od mentalnog pa do fizičkog zdravlja. Na tom panelu će razgovarati psihijatri i psiholozi o tome kako možemo sebi pomoći u ovoj stresnoj situaciji‘‘.

Također će se obilježiti i Svjetski dan srca. O kardiovaskularnim problemima i svemu što možemo učiniti za svoje zdravlje govorit će akademik Davor Miličić i dr. Matias Trbušić na panelu „Primimo zdravlje k srcu“, nastavlja Nevena Rendeli Vejzović.‘‘Kroz to se vežu tehnike disanja za podizanje imuniteta i bolje raspoloženje, vježbanje joge i pilatesa i kasnije predavanje na temu kretanje je pola zdravlja jer to je cilj našeg festivala, da ljudima kažemo da se unatoč situaciji oko nas ne smijemo prestati kretati i zanemariti tjelesne aktivnosti‘‘.

Radionice su besplatne i otvorene za javnost od 9 do 19 sati, a cijeli program objavljen je na Facebook stranici Festival zdravlja.

Komentiraj