U VELIKOJ DRAMI: Dominik Livaković obranio tri penala i Hrvatska je u polufinalu!

Hrvatska je reprezentacija igrala protiv Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru, a pobjednik ovog duela u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz duela Brazila i Južne Koreje.

Japanci opasniji u početku. Najprije je Taniguchi bio najviši u skoku, ali je pucao pored gola. Potom Livaković u pokušaju ispucavanja gađa Maedu, a lopta se od njega odbila van terena.

Onda u 8. minuti prilika za Hrvatsku. Perišić uzima loptu Tomiyasuu, ide prema golu, Gonda je obranio, a lopta stiže do Kramarića, ali on nije uspio pucati.

Uzvraćaju Japanci. U 12. je Ito ubacio, Maeda je malo zakasnio, a Juranović izbacuje ispred Nagatoma. U 26. se lopta na 16 metara odbila do Gvardiola koji puca, ali mu je lopta krivo sjela. U istoj minuti sjajno dodavanje Gvardiola za Petkovića, koji ide na asistenciju. Trebao je pucati.

Potom Hrvatska opsjeda gol Japana. Ali Japan prijeti iz kontre, spašava Lovren. Japan dugo u napadu, naši igrači kao da popuštaju. Minuta je 37. U 40. minuti sjajna akcija i velika prilika za Japan.Izigrali su našu obranu, Kamada lažnjakom vara naše, ali puca preko gola.

U 43. Juranović panično izbija loptu u korner iako je Livaković bio na njoj. Iz kornera ubačaj i 1:0 za Japan. Strijelac je Daizen Maeda, koji je s peterca zatresao mrežu. Pregledavao se VAR, ali zaleđa nije bilo.

Maeda je zabio za vodstvo Japana

Na početku drugog dijela Hrvatska pokušava loviti zgoditak, ali pet, šest minuta ne ide, a onda u 52. guraju Petkovića koji pada na par metara od gola, ali američki sudac kaže da nema kaznenog udarca.

I Hrvatska se vraća u 56. minuti, a pogađa Ivan Perišić. Krasan ubačaj Lovrena, a Perišić briljantno glavom pogađa mrežu za 1:1.

Ali Japanci ne daju. ide kontra, Endo tuče izvana, ali Livaković spašava. Budimir ulazi, a izlazi Petković. Potom odlično s 20 metara puca Modrić, ali Gonda brani. Mijenjaju Japanci. Mitoma i Asano ulaze, a izlaze Nagatomo i Maeda.

U 66. Kramarić je pucao, lopta se odbila na glavu Budimira, koji nije mogao bolje pucati. U 77. Budimir krade loptu Japancima, daje Perišiću koji juri i puca s 20-ak metara, a od bloka lopta odlazi u korner.

Perišić je krasno pogodio na dodavanje Lovrena za 1:1 Foto: Screenshot

Igrat će se produžeci.

U 94. Mitoma se sjurio po lijevoj strani, ali srećom nije pronašao nikog u dodavanju. U 98. ulaze Majer i Vlašić, a izlaze Modrić i Kovačić.

U 101. Juranović je ubacio iz auta, Budimir dao za Perišića, ali on puca u blok.

A onda su se sjurili Japanci. Velika prilika i spašava Livaković. Mitoma je povukao došao do 16 metara i opalio, ali Livaković brani. Bila je to 105. minuta.

Uoči drugog produžetka dvije promjene kod Hrvatske – Livaja i Oršić ulaze, a Budimir i Perišić su izašli. Kod Japana je Tanaka zamijenio Moritu.

U 109. prijeti Mitoma, ali kraj Gvardiola nema prolaza. Japanci opasni, ali Hrvatska ne da. U 116. žuti za Barišića koji je spriječio novu kontru.

I onda u 120. minuti lijepa kombinacija, Majer puca oštro s 20 metara i opta ide tik pokraj gola.

Idu kazneni udarci.

Livaković brani, a Vlašić pogađa. Potom opet brani Livaković. Pogađa Brozović. Asano pogađa, a Livaja gađa stativu…. Zabija i Pašalić… Hrvatska je u četvrtfinalu SP-a.

Hrvatska: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Barišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Kramarić, Petković, Perišić

Japan: Gonda – Tomiyasu, Yoshida, Taniguchi – Ito, Morita, Endo, Nagatomo – Doan, Maeda, Kamada