U VELIKOJ DRAMI: Dajaku ušao s klupe i donio pobjedu Hajduku u Varaždinu

U Varadinu je domaći Varaždin dočekao Hajduk u utakmici šestog kola SuperSport HNL-a. 

U dvadesdetak prvih minuta bilo je nekoliko prilika s obje strane.

U 29. Hajduk vodi 1:0. Strijelac je Krovinović. Livaja je ubacio, a Krovinović u punom trku glavom zabio za vodstvo gostiju.

U 36. Varaždin je zabio za 1:1. Strijelac je Leon Belcar. Nakon jedne “svijeće” prema kaznenom prostoru Hajduka, lopta je stigla u posjed domaćih nogometaša, a Belcar je s ruba šesnaesterca neobranjivo pogodio za izjednačenje.

U sudačkoj nadoknadi Livaja je podvalio za Benrahoua, koji se sjurio u 16, riješio čuvara i dao za Dolčeka, koji neometano pogađa za novo vodstvo Hajduka. Ali suđeno je zaleđe Livaje.

Hajduk nastavlja s napadima i u 53. minuti vratnica spašava Varaždin! Livaja je pucao glavom nakon ubačaja iz kornera i pogodio sami okvir gola.

Igra se otvoreno na obje strane, opet s nekoliko prilika na obje strane. Više za Hajduk. U 71. Torcida opet smanjila vidljivost bakljadom. Pravilo za svaku utakmicu.

U 81. slobdnjak pk serdini s 18 metara za Hajduk Puca Licaja, ali Zelenika skida iz kuta. U 84. prilika za Varaždin a opalio je Mitrovski preko gola.

I onda u 86 Dajaku koji je ušao s klupe ostaje sam i zabija za vodstvo Hajduka od 2:1. Poslužio ga je Mikanović koji je također ušao s klupe. Velika pogreška obrane Varaždina.

U sudačkoj nadoknadi Brodić je sjajno izveo slobodnjak, ali Lučić skida iz samoga kuta.

Varaždin: Zelenika – Vukčević, Jelenić, Boršić, Pellumbi – Pilj, Postonjski – Belcar, Šego, Mitrovski – Brodić

Hajduk: Lučić – Moufi, Šarlija, Diallo, Melnjak – Krovinović, Sigur – Sahiti, Benrahou, Dolček – Livaja