U SVOM FILMU: Građani moraju biti zadovoljni – ja i moja obitelj smo sretni, kaže ministar

Nakon mise u zagrebačkoj crkvi svetog Blaža kojom je obilježena 30. godišnjica međunarodnog priznanja države, ministar Gordan Grlić Radman odgovorio je na nekoliko pitanja novinara.

“Danas je veliki dan, obilježavamo 30. obljetnicu velikog postignuća”, kaže ministar vanjskih poslova, podsjećajući i na mirnu reintegraciju. Prema njegovim riječima, Hrvatska je postigla međunarodni uspjeh i ravnopravna je članica najvažnijih međunarodnih asocijacija, prenosi N1.

Sva događanja vezana uz obilježavanje ove obljenice odgođena su zbog koronavirusa, kaže ministar, ali se nada da će u svibnju epidmiološka situacija ipak dopustiti obilježavanje ovog datuma.

Grlić Radman smatra da građani trebaju biti zadovoljni državom koju su dobili. “Ja, moja obitelj i moja djeca, koja su rođena nakon proglašenja samostalnosti, sigurno možemo biti sretni u ovoj državi”, kaže ministar dodajući da je “Hrvatska uspješna priča i da može biti uzor svim ostalim državama”.

Ministar je upitan da prokomentira intervju koji je predsjednik Vlade Andrej Plenković dao HRT-u ranije danas i u kojemu je rekao da “imate aktere koji rade na demontaži države i svih institucija“. Na pitanje tko su ti akteri koji rade na demontaži države, Grlić Radman odgovorio je: “Danas je prekrasan dan, 30. obljetnica međunardnog priznanja. Točno prije 30 godina je bio isti ovaj prekrasan dan.”