U SUDARU TRI VOZILA: Na autocesti A3 poginula jedna osoba

Zbog teške prometne nesreće koja se dogodila na autocesti A3, između čvorova Rugvica i Ivanić Grad, u smjeru Lipovca, promet je trenutno obustavljen.

Prema prvim informacijama iz PU zagrebačke u nesreći su sudjelovala tri vozila, a jedna je osoba poginula.

Sve žurne i operativne službe, kako policije, HMP, vatrogasaca, pa tako i djelatnika Hrvatskih autocesta, pružaju značajne napore kako bi se omogućilo što prije prometovanje spomenutom dionicom, barem po jednoj prometnoj traci, a u konačnici i dovelo dionicu u prometovanje punim profilom, izvijestili su iz Hrvatskih autocesta.

Promet se preusmjerava na čvoru Rugvica na obilazan pravac (Rugvička ulica – Dugoselska ulica – Savska cesta – čvor Ivanić Grad A3).Preporučujemo korisnicima kojima je cilj Dugo Selo / Ivanić Grad da koriste autocestu A4, izlaz čvor Sesvete.

Korisnicima kojima je cilj smjer Sisak preporučamo korištenje autoceste A11 (izlaz na čvoru Kosnica). Također molimo korisnike da, ukoliko je to moguće, odgode svoje putovanje dok se ne osigura normalno prometovanje autocestom A3. Sve vozače teretnih vozila koji prometuju u smjeru istoka (smjer Lipovac) molimo da se zaustave na odmorišta i pričekaju normaliziranje prometa dionicom autoceste A3.

Sve informacije o prohodnosti bit će ažurno objavljene putem HAK- prometnog servisa te na web stranici Hrvatskih autocesta https://www.hac.hr/hr/servisne-informacije/stanje-na-autocestama.