U SUDARU KOD ZAGREBA: Poginula djevojka (19), dva nladića ozlijeđena

Jedna je osoba poginula, a dvije su ozlijeđene rano jutros u prometnoj nesreći kod Dugog Sela.

U mjestu Lukarišće došlo je do sudara automobila i teretnog vozila.

Promet na tom dijelu prometnice je obustavljen do daljnjeg te se odvija okolnim cestovnim pravcima kroz naselje.

Očevid je u tijeku, priopćila je zagrebačka policija.

Nakon očevida PU zagrebačka je priopćila:

Danas, 18. rujna oko 4.35 sati, 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke BMW 3 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Bjelovarskom ulicom u Lukarišću u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 31 nije vozilo u kretanju držao na sredini obilježene prometne trake te je prešao na lijevu stranu kolnika, odnosno na kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera.

Tada je naletio na teretni automobil marke Mercedes Atego varaždinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnjak koji se kretao Bjelovarskom ulicom u smjeru zapada. Nakon naleta teretni automobil i osobni automobil odbačeni su, a uslijed čega su sletjeli na meki teren, odvodni kanal, a potom i na betonski propust dvorišnih ulaza.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradala 19-godišnja putnica iz osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka, tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

U prometnoj nesreći je teško ozlijeđen 20-godišnji vozač osobnog automobila, liječnička pomoć pružena mu je KB Dubrava, dok je lakše ozlijeđenom 22-godišnjem vozaču teretnog automobila liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb. Zbog prometne nesreće je od 4.30 do 12 sati bio obustavljen cestovni promet Bjelovarskom ulicom u mjestu Lukarišće te se odvijao okolnim pravcima.