U SABORU IZGLASAN PRORAČUN: Oporba totalno nezadovoljna – od 320 amandmana nije prošao niti jedan

Hrvatski sabor izglasao je državni proračun za iduću godinu. Kao i svaki put najveći dio rasprave se sveo na svađe i podbadanja između oporbe i vladajućih.

Izvor: Media servis

Odbijeni su svi amandmani oporbenjaka, a usvojen je samo HDZ-ov o povećanju sredstava za redovitu djelatnost Sveučilišta Sjever.

“Amandman 157. Kluba zastupnika GLAS-a nije dobio potreban broj…Vlada ne prihvaća pa glasujmo. Nije dobio potreban broj glasova, vidio bih vas”.

Tako je predsjednik Sabora Gordan Jandroković odbijao amandman za amandmanom – njih 320, pa nije ni čudno da se zbunio u jednom trenutku.

A onda je s 80 za, jednim suzdržanim i 41 protiv, državni proračun za 2020. godinu usvojen.

I ovaj put oporbenjaci su uzalud uložili amandmane, a ne mogu se pomiriti ni s tim što je jučer sabornica bila gotovo prazna kada se o amandmanima raspravljalo. Nikola Grmoja iz MOST-a i GLAS-ova zastupnica Anka Mrak Taritaš:

“Učiteljima nećete platiti dane u štrajku, a vi ste stalno u štrajku osim petkom kada zajedno svi imate ručice u zraku”.”U ovom Saboru apsolutno sve ovo vrijeme većina ignorira ono što govori oporba. Imate na to pravo. Puno puta smo i s ove govornice rekli nemojte sad prihvatit, ali dajte pročitajte, dajte vidite, pa kroz neke dokumente prihvatite, bi li to bilo zapravo dobro za ovu zemlju, za ovu državu”.

Za obranu spremni bili su HDZ-ovci Željko Reiner i Branko Bačić.

“Sadašnja oporba kad je bila na vlasti je odbijala apsolutno sve amandmane koje je podnosila tadašnja oporba u kojoj je bio HDZ. Sad se oni populistički i demagoški zgražaju nad time da se njihovi amandmani odbijaju”, poručio je Reiner.

“Zastupnici HDZ-a jako dobro znaju o čemu se raspravljalo kada je proračun u pitanju jer su aktivno sudjelovali i dali puni doprinos donošenju ovog sjajnog dokumenta”, rekao je Bačić.