U PRITVORU ZBOG DUHANA: Pronašli mu više od 10 tona u vrećicama od 50 grama

Podijelite članak
Foto: PU zagrebačka
Foto: PU zagrebačka

Iza rešetaka je završio 45-godišnjak s kaznenom prijavom jer je u Zagreba organizirao ilegalnu proizvodnju i obradu duhana.

U priopćenju PU zagrebačke se kaže:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, Sektora kriminalističke policije, Službe organiziranog kriminaliteta u suradnji s carinskim službenicima Carinske uprave, Središnjeg ureda, Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljene proizvodnje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni u od početka ožujka 2018. do 22. studenoga 2018. na području Zagreba organizirao ilegalnu proizvodnju i obradu duhana za što je unajmio skladišni prostor, kupio potrebne strojeve za rezanje i pakiranje duhana te ga dalje prodavao i namjeravao prodavati na ilegalnom tržištu.

Obavljenom  pretragom ilegalnog skladišta i proizvodnog pogona pronađeno je više od 10 tona sitno rezanog zapakiranog duhana u vrećice od 50 grama, stroj za rezanje duhana te strojevi za pakiranje duhana.

Po dovršenom kriminalističkom  istraživanju osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Komentiraj