U POVODU PESAHA: Plenković i Jandroković čestitali vjernicima židovske vjeroispovijesti

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputili su čestitku građanima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Pesaha.

Premijer Plenković kaže:

”Pesah, blagdan koji slavi izbavljenje od ropstva i slobodu, podsjeća nas da je ostvarenje slobode najveće i najvrjednije blago pojedinca, zajednice i naroda. Upravo u današnja izazovna i teška vremena, ne smijemo zaboraviti poruku Pesaha.

Neka nam ona bude nadahnuće i poticaj da ustrajemo u zaštiti temeljnih ljudskih prava, u zajedništvu i uzajamnom poštovanju.

Svim vjernicima i vjernicama židovske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj od srca čestitam Pesah u želji da nadolazeće blagdane provedete u ozračju mira, sreće i zadovoljstva, u krugu obitelji i najmilijih. Hag Pesah sameah!”.

Gordan Jandroković je napisao: „U povodu velikog židovskog blagdana Pesaha kojim se svetkuje oslobođenje židovskog naroda iz egipatskog ropstva i slavi radost slobode kao temeljne ljudske vrijednosti, svim vjernicama i vjernicima židovske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno.

Neka nam ozračje ove važne svetkovine židovskog naroda donese blagostanje i mir i osnaži našu vjeru u bolju zajedničku budućnost.

U vremenu u kojem živimo punom izazova obnovimo nadu u snagu solidarnosti, tolerancije, međusobnog uvažavanja i zajedništva. Želim Vam da blagdan Pesaha provedete u miru i radosti sa svojim najbližima. Hag Pesah sameah.“.