U POLICIJI U N. MAROFU NESTAO NOVAC: Zaplijenjen, a nestao u policiji – suspendirana policajka

Nakon oduzimanja veće količine novca, policijski službenici Policijske postaje Novi Marof su sukladno pravilima, izdali odgovarajuću potvrdu, a oduzeti je novac trebao biti u kasi policijske postaje na čuvanju sve do odgovarajućeg rješenja jer se ispostavilo da je ukraden.

Međutim, novac je nestao, a Policijska uprava varaždinska potvrdila je da je u tijeku provođenje izvida zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Što je tu točno posrijedi, odnosno koliko u svemu ima istine,  Varaždinske vijesti pitale su PU varaždinsku, koja se oglasila priopćenjem.

“U tijeku je provođenje izvida zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba položaja i ovlasti. Odmah po saznanju o nestanku novca, poduzete su sve zakonom propisane mjere i radnje, kao i izvanredni nadzor u navedenoj Policijskoj postaji te da je načelnik Policijske uprave varaždinske rješenjem udaljio iz službe jednu policijsku službenicu zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske, provodi daljnje izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog kaznenog djela – izvjestili su danas iz PU varaždinske.