U POČAST VELIKANU BOKSA: Mate Parlov dobiva ulicu u Beogradu

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda usvojila je inicijativu Gorana Vesića da jedna ulica u Beogradu ponese ime Mate Parlova, najuspješnijeg jugoslavenskog boksača.

“Beograd je ovih dana domaćin Svjetskog prvenstva u boksu. Mi smo jedini grad u svijetu koji je dva puta domaćin svjetske smotre najboljih boksača. Prvi put se to dogodilo 1978. godine. Tada je najbolji boksač svijeta bio boksač kojeg je Beograd volio, Mate Parlov”, rekao je u svom obrazloženj Goran Vesić, zamjenik gradonačelnika Beograda, kako prenosi Blic.

“Danas kada smo domaćini najboljim svjetskim boksačima, u čast boksa koji je bio i ostao važan dio društvenog života Beograda predlažem vam da Mate Parlov, najusješniji jugoslavenski boksač svih vremena dobije ulicu u Beogradu. Mate je volio Beograd. Najveće pobjede koje je ostvario u tadašnjoj Jugoslaviji postigao je u Beogradu. Pred velike mečeve pripremao se na Košutnjaku. Mate je osim boksa volio život i ljude. Volio je Branka Radičevića, Lazu Kostića, Petra Preradovića, ali omiljeni pjesnik bio mu je veliki Tin Ujević, naš sugrađanin. Zato vas pozivam da Mate Parlov, građanin svijeta, dobije ulicu u našem gradu.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!