U “HUMANITARNOM” LOVU: Županu Tomaševiću oduzeto oružje – lovio s praćkom!

praćka, tomašević

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, kojem je domaćin bila Lovna udruga „Psunj“ iz Pakraca upriličio je tradicionalni humanitarni lov.

Cilj je da se meso odstrijeljene divljači daruje Caritasu Požeške biskupije.

Ali, u lov je ovaj put župan Tomašević došao s pračkom. Jer, podsjećamo kako mu je zbog afere oko nasilja u obitelji privremeno oduzeto oružje.

No, kako piše požega.eu, ni oni koji su nosili i koristili puške nisu u lovu bili bolje sreće!

Inače, okupilo se stotinjak čelnika lokalne samouprave i gospodarstvenika ovog kraja među kojima su bili general Mladen Markač, saborski zastupnik Franjo Lucić, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, gradonačelnici Pakraca i Lipika Anamarija Blažević i Vinko Kasana, načelnici općina Jakšić i Kaptol Ivica Kovačević i Mile Pavičić itd.

Lov je bio po izuzetno teškim vremenskim uvjetima jer je na obroncima Psunja prethodne noći napadalo dosta snijega tako da nije odstrijeljeno ništa premda je bilo pucanja, a sudionici su imali priliku (samo) vidjeti muflone, jelene, divlje svinje…

“Odstrel nije ključan za ovo okupljanje jer su nam prije svega značajni boravak u prirodi i druženje, a mi ćemo svoju obavezu prije Božićnih i novogodišnjih blagdana prema pučkoj kuhinji Caritasa izvršit”, kazao je župan Tomašević, te se zahvalio na odazivu, kao i domaćinu LU „Psunj“ na gostoprimstvu i organizaciji lova.

PISALI SMO:

VJERODOSTOJNO IDE DALJE: HDZ-ov župan nasilnik Tomašević ostaje u fotelji! – čitajte OVDJE.

VIDEO: DRUGO LICE ŽUPANA – Zaljubljenik u pjesmu – evo kako pjeva Alojz Tomašević – čitajte OVDJE.

Komentiraj