U DVIJE KOLONE DO GRAHA: Dosta odlaska s posla na groblje – poručuju sindikati

grah, maksimir, 1. maj

Praznik rada sindikati će u Zagrebu obilježiti prosvjedno s dvije prvosvibanjske povorke. Iako na različitim odredištima, u Maksimiru i na Trgu Franje Tuđmana, sa skupova će poručiti isto – odlučno ne najavljenim reformama.

Jedan praznik, jedan cilj, dvije prosvjedne povorke. Ispred Radničkog doma prvi će krenuti povorka SSSH i NHS-a u 10 i 30 sati i uputiti se u Maksimir. Sindikalni čelnici Mladen Novosel i Krešimir Sever demantiraju raskol sindikata i pozivaju građane da im se pridruže u što većem broju, prenosi Media servis.

“Ne radi se ni o kakvoj svađi. Radi se jednostavno o tome da će se sa dvije strane krenuti, međutim, poruka je u svakom slučaju ista ili slična: nezadovoljni smo sustavom i treba probuditi ljude.”
“Pozivamo ne samo naše članice i članove nego doista sve one građane da jednostavno zajedno u koloni koja ima svoju tradiciju, u prosvjednoj povorci, pošaljemo poruku ovoj vladi da ljude moramo staviti ispred profita.””Dosta zdravlja samo za bogate, dosta odlaska s posla na groblje, dosta odlaska trbuhom za kruhom iz Hrvatske u inozemstvo…”

‘‘Ne radi se o nikakvoj svađi, radi se o tome da će se s dvije strane krenuti. Međutim poruka je ista, nezadovoljni smo sustavom i za ovakav sustav treba probuditi ljude”, zaključio je Sever.

‘‘Pozivamo ne samo naše članice i članove, nego sve građane, da zajedno u koloni koja ima svoju tradiciju, u prosvjednoj povorci pošaljemo poruku ovoj Vladi da ljude moramo staviti ispred profita‘‘, poručio je Novosel.

A poruka glasi – dosta zdravlju samo za bogate, dosta odlasku s posla na groblje, dosta odlasku trbuhom za kruhom u inozemstvo. Kao i povorka SSSH i NHS-a, ali u podne, ispred Radničkog doma krenut će još jedna povorka protiv ovih dana kritiziranih reformi. Pod geslom ‘‘Kapital napada, radnice i radnici vrijeme je za otpor‘‘ sindikat Tehnos s još nekoliko sindikata i udruga prosvjedno su na Trgu dr. Franje Tuđmana.