U AKCIJI PNUNSKOK-a: Uhićena Maja Šupe, sutkinja koja je oslobodila Horvatinčića

Nakon što je Državno sudbeno vijeće skinulo sudački imunitet šibenskoj sutkinji Maji Šupe, djelatnici PNUSKOK-a krenuli su u već pripremljenu akciju njezina uhićenja zbog sumnje da je primila 15 tisuća eura mita kako bi donijela oslobađajuću presudu u slučaju kontroverznog zagrebačkog poduzetnika Blaža Petrovića.

Javlja to Slobodna Dalmacija.

Osim uhićenja zamjenice predsjednika Kaznenog odjela Općinskog suda u Šibeniku koja je najpoznatija široj javnosti po donošenju oslobađajuće presude u slučaju Tomislava Horvatinčića zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je smrtno stradalo dvoje Talijana, a kada je prihvatila njegovu obranu da se ničeg ne sjeća zbog sinkope, policijski su istražitelji po nalogu USKOK-a uhitili i Petrovića te bivšeg vijećnika HDZ-a i odvjetnika Branimira Zmijanovića.

Oglasila se policija

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Zagreb, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su danas tijekom poslijepodneva realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje koruptivnih kaznenih djela.

Postupanja su u tijeku na području policijskih uprava zagrebačke, šibensko-kninske i splitsko-dalmatinske te slijedi provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba bit će podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku u Splitu”, stoji u priopćenju.