TUŽNI KRAJ POTRAGE ZA DJEVOJČICOM: Evo što kažu iz HGSS-a i PU istarske

Nažalost, danas je u rijeci Dragonji pronađeno mrtvo tijelo djevojčice za kojom se tragalo od četvrtka navečer. O svemu su se oglasili s detaljima PU istarska i HGSS.

HGS u svom priopćenju navodi: “Uz članove Stanice koji se odmah uključuju u potragu, iz različitih dijelova Hrvatske odmah na teren kreću i četiri potražna K9 tima HGSS-a sa psima.

U dva dana potrage HGSS koristi svoje različite potražne resurse; sedam kilometara obale i tok rijeke pretražuju pješaci tragači i ronioci, a na vodi se koriste laka plovila.

Za nestalom djevojčicom od petka su tragali pripadnici Policijske postaje Buje, Riječka specijalna policija, interventna policija iz Pule, ronioci ATJ Lučko, djelatnici civilne zaštite državne intervencijske postrojbe Rijeka, vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-a, Istarski Crveni križ te slovenski policajci i vatrogasci.

Tijelo nesretne djevojčice pronađeno je u subotu, oko 12:30 sati.

U ovoj potrazi, sudjelovala su četrdeset i tri člana HGSS-a iz Stanica: Istra, Slavonski Brod, Delnice, Ogulin, Karlovac, Gospić, Zadar, Split, Zagreb i Orahovica.
Stanica Istra svim službama uključenim u potragu zahvaljuje na vrlo dobroj suradnji.

Uz ovu akciju, u tijeku je još jedna potražna akcija HGSS-a. Na području Opuzena traga se za nestalim muškarcem”.

Iz PU istarske u priopćenju se kaže:

Nastavno na događaj spašavanja migrantice i nestanak djeteta, danas u jutarnjim satima nastavljena je pretraga terena rijeke Dragonje od mjesta nestanka do ušća u more.

U pretrazi terena sudjelovali su policijski službenici iz Buja, pripadnici Interventne jedinice policije iz Pule, ronici specijalne policije iz Rijeke i  Zagreba, pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja sa psima tragačima, pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka, djelatnici Crvenog križa obučeni za potrage na brzim vodama, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Umag i pripadnici Doborovoljnog vatrogasnog društva Oprtalj. U akciju traganja i danas su bili uključeni slovenski policajci i vatrogasci.

Prilikom pretrage terena koristili su se zračni i podvodni dronovi te čamci kako bi se područje što bolje i brže pretražilo.

Nažalost, oko 12.30 sati u rijeci je, oko 300 metara od mjesta nestanka, pronađeno beživotno tijelo djevojčice za kojom se tragalo. Po nalogu nadležnog državnog odvjetnika tijelo je prevezeno na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Policija izražava sućut obitelji preminule djevojčice”.