TUŽITELJSTVO U BEOGRADU: Počinitelj ubojstva ne može kazneno odgovarati, nema 14 godina

Učenik 7. razreda OŠ “Vladislav Ribnikar” KK (13), koji je jutros hicima iz vatrenog oružja ubio 8 učenika i učenica, kao i djelatnika osiguranja, a teško ranio šest učenika i učenica, kao i učiteljicu, s hicima iz vatrenog oružja, nije kazneno odgovoran jer nije navršio 14 godina.

Objavljeno je to na stranicama Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu.”Po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu, ocu ovog dječaka VK (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično djelo ‘teško djelo protiv opće sigurnosti’.

Prethodno su uviđaj na licu mjesta izvršili dežurni zamjenici javnog tužitelja Odjela za opći kriminalitet i Odjela za maloljetnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili uzimanje izjave od KK u prisustvu djelatnika Centra za socijalni rad te da se obavi liječnički pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mjere dalje poduzeti iz svoje nadležnosti.

Također je naloženo uzimanje krvi radi toksikološke analize, kako bi se utvrdilo je li u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio pod utjecajem alkohola, narkotika ili drugih psihoaktivnih sredstava.

Istražuju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnjusnog zločina.

Viši državni tužitelj u Beogradu Nenad Stefanović u svoje i u ime cijelog kolektiva VJT ovom prilikom izražava najiskreniju sućut obiteljima djece i zaposlenima u školi”, priopćeno je.