TUŽITELJSTVO TRAŽI: Begić Blečić, koja je skrivila smrt u prometu, vratiti u pritvor

Vera Begić Blečić (Foto: Facebook)
Vera Begić Blečić (Foto: Facebook)

“Strašno sam u šoku od svega što je nastupilo. Životi su nepovratno upropašteni i izgubljeni”, rekla je po izlasku iz istražnog zatvora, suspendirana riječka pročelnica Vera Begić Blečić, odgovorna što je izazvala prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama.

“Sada samo želim zagrliti svoga sina i želim priliku da obitelji oštećenog iskažem koliko mi je žao i da napravim sve što mogu da im ublažim bol”, bile su riječi koje je u suzama rekla Begić Blečić, inače ii poznata bivša atletičarka.

A sada je, kako piše Novi list, Općinsko državno odvjetništvo u Puli zatražilo da se ona vrati u pritvor, te su uložili žalbu.

Smatraju da i “nadalje egzistira razlog zbog kojeg je određen istražni zatvor te da naložene mjere opreza neće otkloniti opasnost od ponavljanja kaznenog djela”.

Begić Blečić je naime puštena iz pritvora uz određene mjere opreza redovitog tjednog javljanja nadležnoj policijskoj postaji i zabranu upravljanja motornim vozilima.

Podsjetimo, Begić Blečić je u noći s 15. na 16. kolovoza, vozeći pod utjecajem alkohola i u krivom smjeru Istarskim ipsilonom izazvala tešku prometnu nesreću u kojoj je poginuo Igor Soldatić iz Umaga.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, je u međuvremenu potvrdio kako Vera Begić Blečić više neće biti pročelnica Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke.

Ona je po izlasku iz pritvora podnijela ostavku odnosno zahtjev za sporazumnim prekidom radnog odnosa.

PISALI SMO:

UNESREĆILA OBITELJ SOLDATIĆ: Pijana pročelnica, nekadašnja atletičarka, ostaje u istražnom zatvoru – čitajte OVDJE.