TUŽBA PROTIV TOMAŠEVIĆA: Raskidanje ugovora o oglašavanju na vozilima ZET-a je nezakonito

Tvrtka Info Media Group Hrvatska najavila je podizanje kaznene prijave protiv zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i ZET-a zbog jednostranog i, kako navode, nezakonitog raskidanja Ugovora o oglašavanju na vozilima javnog gradskog prijevoza potpisanog u siječnju 2021. na trajanje od pet godina.

Izvor: Media servis

Direktor tvrtke Info Media Group Hrvatska Željko Banjac za Media servis ističe da su za takvu želju gradonačelnika saznali u listopadu na press konferenciji, nakon čega su i dobili rješenje o raskidu uz otkazni rok koji istječe upravo danas.

“Smatramo da taj ugovor nije mogao biti raskinut, odnosno ne može biti raskinut na osnovu želje gradonačelnika, koji nije ni potpisao ugovor. Potpisala ga je tvrtka kojoj je osnivač Grad. I sam je naveo da to na određeni način stvara od grada shopping centar i da je to vizualno zagađenje i načinjena nam je reputacijska šteta”.

Banjac objašnjava da postoji članak u Ugovoru o raskidu istoga, ako nadležno gradsko odjeljenje izda negativno mišljenje koje se tiče sigurnosti prometa.

“Mišljenje koje je izdao gradski ured se ne odnosi na sigurnosti prometa, već se odnosi na određeni vizualni identitet i ono potpisano od strane diplomiranog inženjera arhitekture, a ne od stručnjaka za sigurnosti prometa. Smatramo da je mišljenje naručeno od strane ZET-a po nalogu direktora ZET-a, odnosno po nalogu gradonačelnika”.

Od oko 700 vozila, Ugovorom je predviđeno oglašavanje 20 posto vozila, a vrijedan je 20 milijuna kuna. Direktor tvrtke kaže da su ponudili Gradu i drugu vrstu suradnje, ali nisu dobili pozitivan odgovor.

”Da smanjimo određeni broj vozila i naravno ponudili smo zbog inflacije možemo da se dogovaramo i da damo više cijene najma po samom vozilu, da bismo zadovoljili interes građana, interes gradonačelnika i naravno da se naš biznis može odvijati”.

Banjac apelira na Tomaševića i ZET da još jednom promisle o odluci koja bi mogla oštetiti gradsku tvrtku za više milijuna.

“Što se tiče podnošenja kaznene prijave, nadamo se da ćemo se uspjeti dogovoriti, da će predvladati zdrav razum i da će u gradskoj upravi, prije svega gradonačelnik sagledati sve ove činjenice. Grad će morati dotirati ZET-u 16 milijuna kuna koje je trebao naplatiti od Info Media Group po osnovi trajanja ugovora koji vrijedi do 31. prosinca 2026. godine”.