TUŠKAN UDARILA PO STIPIĆU: Lako je biti junačina, klaun, ali je vrijeme za istinu

Glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan gostovala je na N1 televiziji i ustvrdila kako je refendum sindikata prošao za dlaku – izašlo je nešto manje od 18 tisuća članova.

“Ne moženo biti zadovoljni kad je tako tijesno, to znači da je nezadovoljstvo veliko. Postoji mnogo problema u sustavu”, istaknula je Tuškan za N1.

Kritizirala je sindikat Preporod i Željka Stipića rekavši da taj tzv. igrokaz predstava traje već jako dugo.

“Imamo režiju sindikata Preporod, glavni glumac je Željko Stipić, a produkcija je Preporodova mladež u nastavničkim mrežama. To se odnosi na one ljude koji ne razmišljaju svojom glavom i imaju svoje interese. Stipić je rekao na sastanku da je njemu prihvatljivo šest posto, ali da s time neće izlaziti među svoje članove. Ministar Primorac je više puta na sastanku govorio da ne bi povećavao osnovicu kako je predložio Željko Stipić već samo da se pomaknu datumi i da se da božićnica. Sindikati su se pobunili, jer je to neki dogovor ispod stola”, tvrdi Tuškan.

Dodaje da je Stipić govorio da je super s ministrom Fuchsom i nije ga htio kritizirati za vrijeme online nastave i mjera u školi kako bi imao što bolju poziciju u pregovorima o granskim kolektivnim uvjetima.

“To je sve igra ispod stola. Lako je biti junačina, klaun, ali je vrijeme da se istina sazna”, istaknula je i dodala kako očekuje reakcije: “Očekujem sto šamara”.

Poručila je Stipiću i korumpiranim političarima da je pravda spora, ali dostižna. Naglašava kako je puno problema u sustavu obrazovanja, očekuju granske pregovore. Koeficijenti u javnim službama su jako niski, treba se potruditi da porastu, navodi.