TUŠKAN O POČETKU ŠKOLE: Učitelji su uvijek spremni, ali još nema odgovora na niz pitanja

“Puno je pitanja ostalo neriješeno, ali nadamo se da će nam javiti što prije”, rekla je među ostalim gostujuži na N1 Televiziji glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan, naglasivši kako učitelji nisu dobili do sada odgovor na mnoga pitanja.

“Do sada se nije dozvolilo zapošljavanje domara, kuhara, administrativnih radnika… A svi oni imaju problema. Najveći je što kada netko ode u mirovinu ne može se nitko zaposliti. Nadamo se da će Ministarstvo sada riješiti taj problem”, rekla je Tuškan, dodajući da je važno riješiti i pitanje prijevoza učenika, jer prijevoznici imaju smanjeni opseg posla, a trebalo bi povećati broj prijevoznika, trebalo bi osigurati više minibuseva…

“Epidemiološka situacija varira od županije do županije i trebamo osigurati siguran prijevoz učenika. Ako se ne osigura zaštita svih u sustavu obrazovanja trošak bi mogao biti još veći”, rekla je Tuškan za N1.

“Učitelji su uvijek spremni, oni iskustva imaju, ali ne želimo da se ponovi prošla godina. Dolazi nam dosta upita s terena oko produženog boravka, izbornih predmeta koje pohađa više razreda. Kažu da se može raditi i istovremeno online s više razreda, no nije moguće provoditi istovremeno nastavu s učenicima u školi i onima kod kuće.”, rekla je Tuškan.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!