TURIZAM SE SPAŠAVA: Bilježimo rekordne brojke koje nije nitko predviđao

U prvih devet dana kolovoza ostvareno je više od milijun dolazaka i 7,2 milijuna noćenja, što je oko 70 posto lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju.

Top destinacije su Rovinj, Poreč, Medulin, Crikvenica i Umag.Početkom kolovoza bilježimo 18 posto više domaćih gostiju, 16 posto više gostiju iz Poljske, 10 posto više Slovenaca i 6 posto više turista iz Njemačke. Gužve put mora vidljive su i danas.

Na graničnim prijelazima Macelj i Goričan 2 trenutačno se za ulazak u zemlju čeka oko sat vremena.

“Brojke za vikend su na nekih 90 posto u odnosu na prethodne vikende, dok je u tjednu pad prometa na nekih 70 posto u odnosu na prethodne sezone”, rekao je za Dnevnik.hr Ivica Križanić iz HAC-a.

“U destinaciji boravi 22 tisuće gostiju, što je oko 70 posto u odnosu na lani. Naravno da smo ugodno iznenađeni brojkama, naročito s njemačkog tržišta”, kazao je Nenad Velenik iz TZ-a Poreč.

“Objekti u domaćinstvu su se počeli sve bolje puniti, završili smo 7 mjesec sa 71 posto prošlogodišnje popunjenosti, kampovi su ostvarili 69 posto prošlogodišnjih noćenja, a hoteli 49 posto”, rekla je Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ-a Kvarnera.