TUNIS NAMUČIO HRVATSKU: Do pobjede s bijele točke – Ivušić obranio tri penala

Hrvatska i Tunis u Kairu su igrali polufinalnu utakmicu prijateljskog turnira. Pobjednik u utorak igra protiv Egipta, koji je u drugom turnirskom polufinalu pobijedio Novi Zeland (1:0). Poraženi će isti dan igrati protiv Novozelanđana.

Bilo je to poluvrijeme naših koje valja zaboraviti. Osim toga imali smo i dosta sreće jer je Tunis zabio, ali VAR provjera je rekla kako je zaleđe.

Dogodilo se to u 31. minuti kada je lijepo zabio glavom Jelassi. Bilo je milimetarsko zaleđe.

U drugom dijelu na gol je stao Ivušić umjesto Livakovića.

U 51. dobar potez Kramarića, koji šalje u prazno lažnjakom svog čuvara, ubacio je na Pašalića, koji puca glavom pored gola.

Naši su zaigrali nešto bolje. Pet minuta kasnije Gvardiol je pucao, ali nije najbolje zahvatio loptu koja dolazi do Kramarića, a on trzajem glavom šalje prema golu. No obranio je to Ben Said.

U 58. loše vijesti za Hrvatsku. Martin Erlić mora van zbog ozljede prepone. Ulazi Duje Ćaleta-Car. Van će i Modrić i Brozović, a ulaze Nikola Vlašić i Marco Pašalić.

U 62. odlično puca Ivanušec ali pokraj gola. U 68. ušli su Petković i Majer umjesto Kovačića i Ivanušeca.

U 72. Gvardiol puca glavom, no i to ide pored gola. Hrvatska je puno bolja momčad u drugom dijelu.

U 78. još jedna čista stopostotna šansa za Tunis. Ltaief, koji je ušao s klupe, pucao je preko gola nakon ubacivanja s desne strane. Bio je nečuvan na pet metara.

U sudačkoj nadoknadi Marco Pašalić odlično je pucao iz daljine, ali brani mu Ben Said. Lopta je bila teška za obraniti jer je na putu dirala i Brunu Petkovića.

Izvode se penali: 0-0 Dahmen obranio Vlašiću, 0-1 Ben Romdhane, 1-1 Kramarić, 1-2 Laidouni, 2-2 Petković, 2-3 Ali Abdi, 3-3 Majer, 3-3 Ivušić obranio Jelassiju, 4-3 Mario Pašalić, 4-4 Ltaief, 4-4 Dahmen obranio Juranoviću, 4-4 Ivušić obranio Jaziriju, 5-4 Marco Pašalić, 5-4 Ivušić obranio Haddadiju

Tunis: Ben Said. Abdi, Achouri, Ben Romdhane, Bronn, Ghandri, Haddadi, Jelassi, Kechrida, Laidouni, Rafia

Hrvatska: Livaković – Juranović, Gvardiol, Erlić, Sosa – Brozović, Kovačić, Modrić – Kramarić, Mario Pašalić, Ivanušec