TUGA ZA NOGOMETAŠOM: U varaždinskom jezeru smrtno stradao Dario Vupora (25)

U petak se utopio u varaždinskom jezeru 25-godišnji Dario Vupora, nogometaš, koji nije bio plivač, pa se istražuju sve okolnosti događaja dok se prijatelji opraštaju od njega.

On je u večernjim satima ušao u vodu na neuređenom dijelu jezera koji nije namijenjen za kupanje i ubrzo potonuo. U pomoć su mu priskočila dva prijatelja i izvukla ga na obalu, ubrzo je stigla i Hitna pomoć koja je pokušala reanimirati mladića, no nije mu bilo spasa, izvijestili su iz policije.

Očevid je u tijeku te se istražuju sve okolnosti ovog događaja, a tijelo mladića je odvezeno na obdukciju, nakon čega će se znati točan uzrok smrti.

Prijatelji i poznanici opraštaju na društvenim mrežama od mladiča za kojeg kažu da je bio “dobra i vesela duša, legenda”, prenosi Varaždinski portal.

Njegov bivši klub NK Jalžabet je objavio:

“Sa žalošću javljamo da je svojedobno jedan od naših igrača tragično preminuo. Osim što je bio kvalitetan nogometaš i posljednje dvije godine zaredom osvajač Općinskog turnira, bio je marljiv, aktivan u svim sportskim i društvenim aktivnostima, veseo, uvijek nasmiješen te nam je svima neizmjerno žao što nas takva osoba napušta.

No, njegov duh će i dalje biti prisutan među svima nama i svakako ćemo se ugledati u njega kao primjer dobrote i ljubavi. Vjerujemo kako ćemo se ko zajednica potruditi da se njegovo ime i njegov duh nikad ne zaboravi. Obitelji iskrena sućut, a Dariju dajemo poseban zadatak da nas kao i naše utakmice, one životne i sportske, prati s veće pozornice i usmjeri nas prema boljem. Počivaj u miru”.

Od njega se oprostio i NK Rasinja:

“Igračino, legendo… ponekad je jako teško prihvatiti stvarnost. Bio si uvijek dobra i vesela duša, veliki prijatelj i nogometaš… Zauvijek ćeš ostati u našim srcima i u srcu svoje jedne jedine Rasinje. Počivaj u miru…”.