TUGA U SVIJETU SPORTA: Preminuo je sjajan nogometaš i trener Siniša Mihajlović (53)

Jedan od najboljih srpskih nogometaša ikada, a kasnije i trener Siniša Mihajlović preminuo je poslije teške i duge bolesti u 53. godini života.

Kako javila je Gazeta Delo Sport Mihajlović je umro u bolnici u Italiji okružen obitelji. Njegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo prethodnih dana, više puta je pobjeđivao opaku bolest, ali je leukemija “pokazala zube” i zauvijek ugasila njegov život.

Tužnu vijest objavila je njegova obitelj, koja se oglasila emotivnim priopćenjem za javnost:

“Njegova supruga Arianna, s djecom i obitelji u tuzi priopćavaju nepravednu i preranu smrt svog muža, oca, uzornog sina i brata Siniše Mihajlovića.

Jedan izvaredni profesionalac, dostupan i dobar prema svima hrabro se borio protiv strašne bolesti.

Zahvaljujemo se liječnicima i medicinskim sestrama koji su ga pratili godinama, s ljubavlju i poštovanjem.

Siniša će uvijek ostati s nama, živimo sa svom ljubavlju koju nam je on pružio”, stoji u priopćenju.

Rođen je 20. veljače 1969. godine u Vukovaru, a profesionalnu karijeru karijeru počeo je 1988. u Vojvodini. U prosincu 1990. kupila ga je Crvena zvezda za milijun maraka, što je bio apsolutni rekord u jugoslavenskom nogometu.

U dresu crveno-bijelih više je igrao po sredini, a tek odlaskom u Romu, 1992, počinje igrati na poziciji “lijevog beka”. Dvije godine kasnije je u Sampdoriji, i tu je “libero”. Slijedi angažman u Laciju, a karijeru je završio u Interu.

Tijrkom karijere osvojio je 16 trofeja: pet prvenstvenih naslova, Kup šampiona, Kup kupova Europe, četiri kupa Italije, Interkontinentalni kup, Superkup Europe i tri superkupa Italije.

Do danas drži rekord u Seriji A sa 28 postignutih golova iz slobodnih udaraca. U Brazilu su mu jednom merili snagu šuta i utvrdili da je lopta išla brzinom od 165 kilometara na sat.

U povijesti najvažnije sporedne stvari na svijetu bilo je i drugih legendarnih izvođača slobodnih udaraca, ali Miha se pokazao najkreativnijim, piše beogradski Kurir.