TUGA U OBITELJI IVANIŠEVIĆ: U Zagrebu je preminula Goranova sestra Srđana

U Zagrebu je, u bolnici, preminula Srđana Ivanišević, sestra našeg velikog tenisača Gorana Ivaniševića.

Imala je 53 godine i dugo se borila s teškom bolesti. Bolovala je od raka, u četvrtak je operirana, ali nažalost nije bilo sreće.

Valja reći kako je Goran često isticao sestru kao osobu koja mu daje dodatni motiv za uspjeh.

Jedom je i rekao kako je počeo igrati tenis zbog sestre oboljele od raka.

Teška bolest Srđani je dijagnosticirana 1988. godine, a Goran je u razgovoru za Times rekao kako mu je to jedan od najtežih dana u životu.

“Jedan od najgorih dana u mom teniskom životu dogodio se koncem 1988. godine. Prije nego što sam otišao, otac mi je rekao: “Vidi, imam loše vijesti, sestra ti je bolesna, moramo se posvetiti njoj, sad si sam”.

Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su jako skupi i te noći nisam spavao. Međutim, otišao sam za Australiju i izgubio u finalu kvalifikacija za Adelaide. Ipak, upao sam u izravni ždrijeb za

Australian Open i postao prvi igrač koji je iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala”, rekao je tada Goran.

I u Melbourneu je prošao kvalifikacije i također stigao do četvrtfinala. “Sav taj nagradni fond koji sam zaradio u Australiji ponio sam u kešu, stavio ga u jaknu od koje se nisam odvajao sve do dolaska kući. Onda sam došao ocu i rekao: “Evo ti pare, evo ti i jakna, samo da se mogu konačno naspavati”, ispričao je Ivanišević jednom prilikom.

Sav osvojeni novac, oko 200.000 kuna, dao je sestri za liječenje.