TUGA U OBITELJI IVANIŠEVIĆ: U Zagrebu je preminula Goranova sestra Srđana

U Zagrebu je, u bolnici, preminula Srđana Ivanišević, sestra našeg velikog tenisača Gorana Ivaniševića.

Imala je 53 godine i dugo se borila s teškom bolesti. Bolovala je od raka, u četvrtak je operirana, ali nažalost nije bilo sreće.

Valja reći kako je Goran često isticao sestru kao osobu koja mu daje dodatni motiv za uspjeh.

Jedom je i rekao kako je počeo igrati tenis zbog sestre oboljele od raka.

Teška bolest Srđani je dijagnosticirana 1988. godine, a Goran je u razgovoru za Times rekao kako mu je to jedan od najtežih dana u životu.

“Jedan od najgorih dana u mom teniskom životu dogodio se koncem 1988. godine. Prije nego što sam otišao, otac mi je rekao: “Vidi, imam loše vijesti, sestra ti je bolesna, moramo se posvetiti njoj, sad si sam”.

Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su jako skupi i te noći nisam spavao. Međutim, otišao sam za Australiju i izgubio u finalu kvalifikacija za Adelaide. Ipak, upao sam u izravni ždrijeb za

Australian Open i postao prvi igrač koji je iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala”, rekao je tada Goran.

I u Melbourneu je prošao kvalifikacije i također stigao do četvrtfinala. “Sav taj nagradni fond koji sam zaradio u Australiji ponio sam u kešu, stavio ga u jaknu od koje se nisam odvajao sve do dolaska kući. Onda sam došao ocu i rekao: “Evo ti pare, evo ti i jakna, samo da se mogu konačno naspavati”, ispričao je Ivanišević jednom prilikom.

Sav osvojeni novac, oko 200.000 kuna, dao je sestri za liječenje.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!