VIDEO: TUGA DO ZVIJEZDA – Suze na oproštaju od legendarnog Kiće Slabinca

Legendarni Krunoslav Kićo Slabinac zauvijek nas je napustio 13. studenog ove godine, a danas je posljednji ispraćaj glazbenika održan u Velikoj dvorani Zagrebačkoj krematorija na Mirogoju.

Mnogo je bilo onih koji su došli, poznati i nepoznati, reći posljednje zbogom legendarnom pjevaču čije ćemo pjesme zauvijek pamtiti.

Među okupljenima bili su i Nina Badrić, Jacques Houdek, Zdenka Kovačićek, Jasna Zlokić…

“Dragi prijatelju Kićo, rodio si se u gradu na Dravi, a najveći dio života proveo si u gradu na Savi koji te prigrlio i zavolio kao svog rođenog sina”, reako je opraštajući se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

“O tvojoj karijeri je mnogo toga rečeno, no na ovim prostorima svestranijeg glazbenika nije bilo niti će biti… Znam da te život nije mazio i da si sve napravio zahvaljujući svom trudu, talentu i božjem proviđanju. Predstavljao si Hrvatsku, Zagreb i Slavoniju na svim kontinentima, a kad si se vraćao, pjevušio si ”Vraćam se Zagrebe tebi”. Sigurno si imao još mnogo toga za pjevušiti. Hvala ti, Kićo, na svemu što si podijelio s građanima svog grada koji će te se dugo sjećati”.

Na ispraćaju su Ante Gelo, Drago Laban i Miran Glinac izveli poznatu Kićinu “Plavušu”, dok su tamburaši iz najpoznatijih domaćih bendova izveli pjesmu “Otiš’o je moj otac polako”.

Kako su Kiću Slabinca za života nazivali našim Elvisom Presleyjem, na ispraćaju je bila i Presleyeva verzija pjesme “My Way”.

Osim u Zagrebu mnogi se se od Kiće oprostili i diljem njegove Slavonije. U Osijeku, na glavnom gradskom trgu odsvirano je nekoliko njegovih skladbi. Kići su se građani zahvalili na promociji grada i slavonske glazbe bacanjem 300 ruža u Dravu. Pridružili su im se i drugi gradovi na području Slavonije, poput Đakova i Županje, gdje se također uz poštivanje epidemioloških mjera svi opraštaju od Kiće Slabinca.

Podsjetimo, Krunoslav Kićo Slabinac preminuo je u 77. godini nakon borbe s dugom i teškom bolesti. Svojom glazbom ostavio je veliki trag u hrvatskoj povijesti, a mnogi će ga se zauvijek sjećati zahvaljujući njegovim nezaboravnim hitovima.

S Facebooka: Zlatko Dernaj, KOKS – Klub Osječanina Krunoslava Slabinca

A kako je bilo u Osijeku na Facebooku su zabilježile kolege s portala Osijek031.com.

A ovako je bilo u Đakovu.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *