TUČNJAVA U ZAGREBU: Mlatili se Bad Blue Boysi i Torcida – privedeno njih čak 54

Ni današnja utakmica u Zagrebu između Lokomotive i Hajduka nije mogla proći bez divljanja navijača.

Divljalo se prije utakmice koja je u 15 sati u Kranjčevićevoj. Do sukoba Bad Blue Boysa i Torcide došlo je u samom središtu Zagreba.

Tučnjava se dogodila u ulici Izidora Kršnjavog. Pojavilo se i nekoliko snimki na društvenim mrežama.

Sijevale su letve i palice, a neki su huligani završili i na podu. Stiglo je i nekoliko policijskih vozila. Interventna policija opkolila je grupu od tridesetak huligana.

Oglasila se i policika, jer su se, kažu, navijaČi okupljali več ujutro:

“Jutros oko 10 sati građani su dojavili policiji o okupljanju osoba u Parku mladenaca u Sloboštini koje su maskirane te imaju bejzbolske palice.

Po dojavi policijski su službenici dolaskom na mjesto događaja uočili više osoba koje su odbacile drvene palice i dale se u bijeg prema Trnskom, što je upućivalo na moguće planirani sukob navijača s gostujućim navijačima.

Policijski službenici utvrdili su identitet pet osoba za koje je potvrđeno da su pripadnici domaće navijačke skupine, dok je jedna osoba dovedena je u službene prostorije radi utvrđivanja identiteta.

Na mjestu događaja policijski su službenici pronašli više drvenih palica koje će biti kriminalističko-tehnički obrađene. Kroz ovakvo postupanje policije spriječen je mogući planirani sukob u kojem su svi oni trebali sudjelovati”.

Potom se policija oglasila s još jednim priopćenjem: “Danas, desetak minuta iza 13 sati građani su dojavili da je u Ulici Izidora Kršnjavoga i u okolnoj zoni te ulice u tijeku sukob navijača.

Žurnim izlaskom na mjesto događaja policijski su službenici spriječili daljnju eskalaciju sukoba navijača u navedenoj ulici te u obližnjoj Pierottijevoj ulici. Naime, mogući žešći sukob navijača dviju navijačkih skupina spriječen je uhićenjem više od 30 osoba koje su privedene ili se privode u prostorije policije.

U sukobu je ozlijeđeno nekoliko navijača te im je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice i Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanje nereda je u tijeku.”

A načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić je u Dnevniku Nove TV rekao: “Mi smo danas tijekom utakmice sve skupa priveli 54 osobe, od toga 47 navijačke skupine Torcide i sedam navijačke skupine Bad Blue Boysa. Od toga 46 osoba kriminalistički se istražuje za počinjenje kaznenog djela, a osam osoba se istražuje u sferi prekršaja”, dodao je.