TRUMP ZAKUHAO KAOS: Ne priznaje poraz, pristaše upali u Kongres – sada ih moli da odu kućama

Pristaše predsjednika Donalda Trumpa, koji nikako da prizna izborni poraz, nahrupile su u američki Kongres.

Bilo je naguravanja s policijom, neki su policajci ozlijeđeni, a jedna je žena ranjena iz vatrenog oružja.

Prosvjednici su željeli spriječiti zajedničku sjednicu obaju domova parlamenta na kojoj je trebala biti potvrđena pobjeda Joea Bidena na izborima.

Uspjeli su ući u ured predsjednice Zastupničkog doma Nancy Pelosi, koja je kao i američki potpredsjednik Mike Pence evakuirana među prvima.

Čelnik demokrata u Senatu Chuck Schumer i predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi objavili su zajedničku izjavu u kojoj pozivaju predsjednika Donalda Trumpa da zatraži od prosvjednika da se odmah povuku.

Oglasio se novoizabrani predsjednik Joe Biden:

“Ovo je napad na najsvetije u Americi. Ove scene kaosa na Kapitolu nisu odraz istinske Amerike, oni ne predstavljaju ono što smo mi.

To je mali broj ekstremista, ovo je kaos i ovo mora stati odmah. Pozivam ovu bandu da se povuče.”

Kad je vidio što je zakuhao na Twitteru se javio snimkom Donald Trump:

“Razumijem vašu bol i nezadovoljstvo. Ukradeni su nam izbori. Iako je bila pobjeda, to svi znaju, sad morate ići kući. Mora biti mir, moramo poštovati red, naše ljude koji su predstavnici zakona.

Ovo je teško vrijeme, nikad nije bilo ovako, nikad se ovako nešto nije događalo. Ovo su bili prijetvorni izbori, ali moramo uspostaviti mir. Idite kući, volimo vas, vi ste posebni, znam kako se osjećate, ali idite kući u miru.”

 

Komentiraj