TRUMP RAZLJUTIO OBAMU: Amerika je osnovana na slobodi religija – poručio mu je predsjednik SAD-a

barack obama

Američki predsjednik Barack Obama žestoko je kritizirao izjavu republikanskog kandidata za predsjedničke izbore Donalda Trumpa u kojoj je izjavio da je zadovoljan što je bio u pravu u vezi s islamskom radikalizacijom nakon napada u Orlandu.

Trump se zalažio za zabranu ulaska na američki teritorij svim muslimanima koji su potencijalna opasnost za sigurnost države. Optužio je Obamu da podnese ostavku jer ne želi koristiti pojam radikalnog islamizma u ova opasna vremena, prenosi Media servis.

Obama je još otprije bio kritiziran da je preemotivan i premiran, a Trumpova izjava da podnese ostavku ga je dodatno razljutila. Obama je na to komentirao da je Amerika osnovana na slobodi religija i bilo kakva religijska segregacija bi se protivila američkom Ustavu.

Dodao je i kako je teroristički napad u Orlandu bio predvođen ljudima koji su rođeni u Americi. Odbio je Trumpov zahtjev da podnese ostavku rekavši da nazivanje prijetnji američkom narodu drugačijim imenom neće pomoći da one nestanu, a s njime se složila i Demokratska kandidatkinja Hillary Clinton.

Komentiraj