TRUMP POD ISTRAGOM: Je li kršio Zakon o špijunaži?

Problemima bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa ne nazire se kraj. Pod kriminalnom je istragom zbog mogućeg kršenja Zakona o špijunaži.

Izvor: Media servis

U veliku pravnu opasnost moglo bi ga dovesti otkriće da je povjerljive dokumente o nuklearnom naoružanju SAD-a odnio iz Bijele kuće na svoje imanje Mar-a-Lago zbog čega mu je FBI ovog tjedna i pretražio kuću.

Trumpa se također sumnjiči za opstrukciju pravosuđa i nezakonito postupanje s vladinim podacima.

Sve se to događa uoči parlamentarnih izbora zakazanih za studeni na kojima će republikanci pokušati preoteti demokratima većinu zastupničkih mjesta.

Republikanska zastupnica Marjorie Taylor:

“To što rade bivšem predsjedniku Trumpu politički je progon. Državni tužitelj Garland zloupotrijebio je svoju poziciju moći kako bi politički progonio neprijatelje Joea Bidena. Svrha ovoga je samo spriječiti predsjednika Trumpa da ponovno preuzme vlast.”

Demokratski zastupnik Jim McGovern:

“Razmislite o ovome. Predsjednik Sjedinjenih Država možda je prekršio Zakon o špijunaži. Teško je to prihvatiti. Ali s druge strane, taj čovjek nimalo ne poštuje vladavinu prava. Nimalo ne poštuje ustav. On je netko tko žudi za tim da postane autoritarni, odnosno fašistički tip vladara. I znate što? U ovoj zemlji imamo izbore. Vidjet ćemo što će se dogoditi na jesenskim parlamentarnim izborima.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!