TRUMP NA METI KRITIKA: Provozao se ispred bolnice i pozdravljao pristaše

Američki predsjednik Donald Trump izazvao je brojne kritike jer se jučer kratko automobilom provozao kako bi mahnuo okupljenim pristašama ispred vojne bolnice Walter Reed u kojoj se liječi od koronavirusa.

Izvor: Media servis

Sjedio je na stražnjem sjedalu s maskom na licu, zbog čega su mnogi upozorili da je ugrozio zdravlje drugih ljudi radi političkih bodova, jer u utomobilu nije bio sam. Glasnogovornik Bijele kuće Judd Deer izlazak iz bolnice je rekao da su poduzete prikladne mjere opreza i da je taj potez odobrio liječnički tim.

“Svaka osoba u automobilu tijekom te potpuno nepotrebne predsjedničke vožnje sada mora na 14 dana u karantenu. Mogli bi se razboljeti. Mogli bi umrijeti. Zbog političke predstave”, napisao je na Twitteru James Phillips, liječnik i profesor hitne medicine na Sveučilištu George Washington.

​Ranije je liječnički tim američkog predsjednika poručio da se Trumpovo stanje poboljšava, da od petka kada je primio tretman kisikom nema temperaturu i da bi već danas mogao napustiti bolnicu.

Što se tiče kontradiktorinih informacija o njegovu stanju posljednjih dana, liječnici tvrde da nisu ništa skrivali, nego da su željeli prenijeti optimizam. I sam Trump je poručio da se dobro osjeća i da će nastaviti predsjedničku kampanju.

“Mislim da ću se vratiti uskoro. Ovo je nešto što se dogodilo milijunima ljudi diljem svijeta i ja se borim i za njih, ne samo za ljude u SAD-u. Pobijedit ćemo koronavirus ili kako ga god želite zvati i učinit ćemo to snažno”, poručio je Trump.

Komentiraj