TRUMP I BIDEN U DEBATI: Žestoko – upadanja u riječ, optužbe i vrijeđanja

Žestoki napadi i uvrede obilježili su prvu predsjedničku kampanju republikanskog predsjednika Donalda Trumpa i njegovog protukandidata, demokrata i bivšeg potpredsjednika Joea Bidena.

Izvor: Media servis

Obostranih napadanja i otpužbi te upadanja u riječ nije nedostajalo, a u 90-minutnom obračunu, kandidati za Bijelu kuću pretresli su teme koronavirusa, nacionalne ekonomije, nasilja i rasnih pitanja. “Razgovarao sam sa znanstvenicima i uskoro će imati cjepivo”, rekao je Trump.

“Zar mu vjerujete i na tren, s obzirom na sve laži koje je rekao oko virusa. Još nije ni priznao da je u veljači znao koliko je ova stvar opasna, a nije vam niti rekao”, dodao je Biden.

Biden je optužio Trumpa da otvara ekonomiju po cijenu žrtava covida, a Trump Bidena da želi zatvoriti zemlju po cijenu ekonomije.

Nisu se složili ni oko cjepiva gdje je Trump rekao da će proći tjedni da cjepivo bude gotovo, a Biden da neće biti spremno do polovice sljedeće godine.

“Ti si najgori predsjednik kojeg je Amerika ikad imala”, optužio je Biden Trumpa, dodajući da bi bilo dobro da prestane igrati golf i primi se posla…

“Ništa s tobom nije pametno”, rekao je Trump. “Učinio sam više u 47 mjeseci nego ti u 47 godina”, odgovorio mu je Trump.

Donald Trump i dalje dosljedan u sijanju podjela te obrani svojih birača koji ne kriju rasizam i radikalno desne stavove: “Jeste li večeras voljni osuditi bijele supremaciste i milicije te reći da moraju odstupiti i ne poticati nasilje u gradovima poput Kenoshe, pitao je voditelj Chris Wallace. “Ja bih rekao da sve što dolazi da dolazi od ljevice, a ne desnice”, poručio je Trump.

Komentiraj