TRPIMIR GOLUŽA: Ne dijelimo iste stavove o znanju hrvatskih liječnika, ali surađivat ćemo s ministrom Kujundžićem

trpimir goluža

Predsjednik Hrvatske liječničke komore, Trpimir Goluža uputio je čestitku novo izabranom ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

Izvješće: Media servis

“Iako očito ne dijelimo iste vrijednosne stavove o radnoj etici i znanju hrvatskih liječnika, Hrvatska liječnička komora je spremna konstruktivno surađivati s novim ministrom zdravstva. U tom pogledu očekujemo uspostavu zdravog partnerskog odnosa i otvoreni dijalog o svim problemima u zdravstvenom sustavu“, poručio je Goluža.

Podsjetimo, Goluža je podnio zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka pred Časnim sudom HLK protiv Milana Kujundžića zbog njegove nedavne izjave u kojoj je hrvatske liječnike prikazao kao ‘neodgovorne, lijene neznalice koje ne zaslužuju svoju plaću‘. Sada se očito tenzije smiruju.

“S pozicije liječnika, ohrabruje spoznaja da je kolega Kujundžić bio jedan od osnivača Hrvatskog liječničkog sindikata i gotovo 15 godina njegov glavni tajnik. Stoga je za očekivati da će se snažno založiti da hrvatski liječnici napokon dobiju strukovni kolektivni ugovor“, komentirao je Goluža, imenovanje novog ministra zdravstva, Milana Kujundžića.

Goluža je novoizabranom ministru uputio i čestitku na imenovanju, u svoje kao i u ime svih članova Liječničke komore.

“Pred Vama je veliki izazov. U vremenu ekonomske stagnacije i društvene nestabilnosti trebate očuvati zavidnu razinu zdravstvene skrbi za sve građane Republike Hrvatske. Takav izazov zahtijeva dobro promišljene i sa svim dionicima u sustavu usuglašene reformske poteze“ poručio je Goluža.

Posebno je naglasio da je zajednički cilj svih aktera u zdravstvenom sustavu više zdravlja i što bolja zdravstvena usluga za sve građane.

“Liječnici su i zakonom definirani kao temeljni nositelji zdravstvene djelatnosti, te u njoj snose najveću odgovornost. Zdravstveni djelatnici najveća su vrijednost hrvatskog zdravstvenog sustava, a primjereno kadrovski kapacitiran sustav je preduvjet njegove trenutne, ali i buduće funkcionalne održivosti. Hrvatska liječnička komora u cijelosti je spremna ponijeti teret odgovornosti za svoj doprinos realizaciji ovih ciljeva te surađivati s Ministarstvom zdravstva na principima međusobnog uvažavanja i dobronamjernosti“ zaključio je Goluža.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!