TROVANJE GAZIRANIM PIĆIMA: Zastrašujuće poruke s društvenih mreža – oglasili se iz KBC-a Rijeka

Zastrašujuće poruke proširile su se društvenim mrežama, a u njima se upozoravaju građani da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi jedan poznati brend jer uzrokuju spržene jednjake i želuce.

U KBC-u Rijeka su sada potvrdili jedan slučaj trovanja. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su da im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode. Bočice s pićem uzete su u riječkim kafićima.

U KBC-u Rijeka su sada potvrdili jedan slučaj trovanja.

“U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tijekom javljanja u Ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko – goranskoj, kojima se možete obratiti vezano uz eventualne dodatne informacije”, poručili su iz KBC-a Rijeka.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su da im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode renomiranog svjetskog proizvođača. Bočice s pićem uzete su u riječkim kafićima, javlja Novi list. Stručnjaci će potom provjeriti njihovu potencijalnu kontaminiranost, navodi se.

O svemu će se tijekom današnjeg dana oglasiti i iz PU primorsko-goranske, javlja Novi list.