TROSKOT O HREBAKU: On je glineni golub u službi vladajuće većine

Saborski zastupnik Zvonimir Troskot i kandidat Mosta za zagrebačkog gradonačelnika, gostovao je na N1 Televiziji i među ostalim komentirao ulogu Darija Hrebaka o (ne)plaćanju članarine HGK.

Troskot je nazvao Hrebaka glinenim golubom u službi vladajuće većine. “Žao mi je što se odmaknuo od svojih osnovnih načela, od načela liberalne ekonomije, a to pokazuje da svi oni, kojima su puna usta poduzetnika, zapravo imaju drugačiji gospodarski pogled. To je sada vidljivo”, rekao je Troskot za N1.

Hrebaku se, kazao je, neće ispričati, jer ga nije ničim uvrijedio. “Bio je dogovor da ćemo svi glasat protiv toga. Ne možete si dozvoliti da čitavoj javnosti kažete da ste apriori protiv članarine, a onda glasati nešto sasvim drugo”, rekao je Troskot.

“Nalazimo se pred jednom od najvećih recesija i moramo pomoći našim poduzetnicima. Ovo je institucija koja dobiva određeni novac i od institucija i svega. Veliki je problem i nekretninski biznis. Zašto je uzimala kredite? Čuje se da su tvrtkama, koje su radile vanjsku fazadu na zgradi HGK-a, plaćali u nekretninama u vlasništvu HGK-a”, rekao je Troskot, te dodao:

“Luka Burilović nam je dao 56 tisuća razloga da se borimo za naše poduzetnike”. Podsjetio je tako na primanja predsjednika HGK Luke Barilovića, naravno mjesečna.

Komentiraj