TROJICA OPTUŽENIH: Postavili sajlu u šumi – poginuo mladić (21) na motociklu

Podsjećamo kako je u kolovozu prošle godine poginuo 21-godišnji motociklist u Jelenju, jer je vozeći kroz šumu naletio na sajlu koju je netko podmetnuo.

Sada je Općinsko državno odvjetništvo završilo i podignuta je optužnica protiv trojice muškaraca u dobi od 61, 57 i 67 godina.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su u šumskom predjelu na širem području Rijeke, na ulazu u njihovu česticu, postavili čeličnu sajlu između stabala, iako svjesni da navedenu šumsku stazu učestalo koriste motociklisti tijekom vožnje šumom te da sajla nije lako uočljiva, olako držeći da time ne ugrožavaju sigurnost posjetitelja šume.

U priopćenju DORH-a stoji:

“Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je 10. studenog, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana (1960., 1964. i 1954.) zbog počinjenog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 3. i 4. u svezi članka 215. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su u šumskom predjelu na širem području Rijeke, na ulazu u njihovu česticu, postavili čeličnu sajlu između stabala, iako svjesni da navedenu šumsku stazu učestalo koriste motociklisti tijekom vožnje šumom, kao i da sajla nije lako uočljiva, olako držeći da time ne ugrožavaju sigurnost posjetitelja šume.

Uslijed opisanog postupanja trojice okrivljenika je 9. kolovoza 2020. oko 20 sati došlo do smrtnog stradavanja oštećenika koji je, vozeći se motociklom šumskim putem, zajedno s grupom motociklista, zapeo u postavljenu sajlu zadobivši pritom osobito teške tjelesne ozljede u predjelu glave i vrata od kojih je preminuo na mjestu nesreće”,