TRI MAJMUNA IDU DALJE: HDZ najavio da će protiv Indexa poduzeti pravne korake

Doista je neoćekivano da u zemlji koja grca od problema nema, iugleda, većeg problema od objave na Facebooku vlasnika riječkog kafića Three Monkeys,, koji je zbog neslaganja s nekim odlukama Vlade i Stožera napisao da ga neka HDZ-ivci zaobilaze.

Portal Index dao je podršku riječkom kafiću Three Monkeys, pa je danas na naslovnici postavljen pop-up s pitanjem “Ako želite pristupiti Indexu molimo vas da nam potvrdite da ste čovjek!” Ponuđeni odgovori bili su “Ne, ja sam član HDZ-a” i “Da, ja sam čovjek”.

Uslijedio je oštar odgovor iz HDZ-a na Facebooku, koji objavljujemo u cijelosti:

“I danas ponovno svjedočimo agresiji, uvredama i diskriminaciji jednog portala, što je nastavak kampanje širenja mržnje kojoj smo proteklih dana izloženi kao građani samo zbog političke pripadnosti. Pritom, važno je napomenuti da ne reagiramo iz osjećaja povrijeđenosti ili osobne pogođenosti ovakvim uvredama i diskvalifikacijama zbog našeg političkog opredjeljenja.

Nakon 10-dnevnog javnog prešućivanja govora mržnje ugostitelja iz „Tri majmuna“, uslijedio je novi čin diskriminacije prema članovima i simpatizerima jedne političke stranke. Ako izostaje šira društvena reakcija na takve i slične izljeve mržnje i isključivosti, oni se sutra mogu dogoditi i nekome drugomu. A to nije ispravan odabir za društvo koje želimo graditi kao moderno, kulturno, napredno, uključivo i tolerantno.

S obzirom na to da je u zabranjeno korištenje audio i/ili audiovizualnih medijskih usluga za poticanje mržnje ili diskriminacije na osnovi političkog ili drugog uvjerenja, očekujemo odgovarajuću reakciju nadležnih tijela i Hrvatskog novinarskog društva, a Hrvatska demokratska zajednica će poduzeti odgovarajuće pravne korake”, stoji u statusu HDZ-a.