TRENER DINAMA: Utakmica s Hajdukom veliki je poticaj za svakog igrača

U petom kolu domaćeg nogometnog prvenstva očekuje nas najveći hrvatski derbi – sutra u 21.05 Dinamo na Maksimiru dočekuje Hajduk. Susret je najavio trener Modrih Ante Čačić.

– Prije nego što najavim utakmicu, želio bih čestitati Hajduku na plasmanu u play-off Konferencijske lige. To je odličan rezultat i dobro je i za Hajduk i za hrvatski nogomet. Ta činjenica govori u prilog tome da ćemo sutra gledati pravi hrvatski derbi jer su obje ekipe u dobrom raspoloženju, rekao je u uvodu strateg Modrih, kako prenosi HRT.

– Imamo na dispoziciji sve igrače kao u protekloj utakmici. Ne trebam ni govoriti koliko nam je značio plasman u play-off Lige prvaka. Mislim da će i taj rezultat pridonijeti tome da će momčad sutra biti u pravom raspoloženju. Očekujem pravi nogometni dekor u kojemu će naši navijači biti naša podrška svih 90 minuta. Očekuje nas zahtjevna utakmica, igramo protiv vječnog rivala Hajduka koji je plasmanom u Konferencijsku ligu učinio veću draž ovog susreta. Utakmica s Hajdukom je veliki poticaj za svakog igrača.

Kalkulacije sa sastavom? – Ja nikad ne kalkuliram, nastojim dobiti svaku utakmicu. Čeka nas gust raspored i čeka nas poslije ove utakmice još puno važnih utakmica, ali ponavljam, u svlačionici Dinama imamo igrače koji mogu u svakom trenutku odgovoriti zadacima utakmice, nastojimo uvijek ući da se energetski pokrijemo i budemo učinkoviti. Naravno, to nije uvijek moguće, ali je to jedini put ka ostvarivanju rezultata, da imamo što veći broj igrača u rosteru, da nam mogu poslužiti u datom trenutku. Sutra razmišljamo jedino kako doći do tri boda.

Hoće li stoperski par opet biti Dino Perić i Boško Šutalo i koga se može očekivati na lijevom beku?

– Nakon današnjeg treninga ću vidjeti i odlučiti.

Kakav Hajduk očekujete, mislite da bi mogla biti slična utakmica onoj u Superkupu?

– Mislim da je Hajduk sada u boljem stanju nego što je bio tada. Očekujem Hajduk koji će sigurno tražiti tri boda, i očekujem dvosmjernu utakmicu jer obje momčadi su u dobrom raspoloženju, zaključio je Čačić.