TREĆA ZIMA U KONTEJNERU: Sve odgovorne u kontejner, pa bi obnova počela jučer – poruka iz Gline

Šesteročlane obitelji Bjelajac živi još uvijek u tri kontejnera u Majskim Poljanama, a tek nedavno su im izgrađeni temelji za zamjensku kuću.

Donatori su na tom području dosad izgradili oko 40 kuća, a država tek šest.

“Ne znamo gdje je zapelo. Sve je spremno, materijal, novac, temelje su počele radit 6.9, a završili 6.11, a sad čekamo početak gradnje kuće. Zašto je toliko drugo trebalo morate pitati izvođače”, govori za RTL gospodin Boro koji sa svojom obitelji čeka treću zimu u kontejneru.

“Kontejner je kao mesni narezak, konzerva, hladno je i nema života u kontejnera”, govori Nenad pa dodaje da imao veliku vjeru u sustav koju je izgubio.

Gdje je zapelo, ne razumije ni dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić.

“Nemam više odgovora. Ovdje je više od 1500 ljudi koji i dalje, treću zimu, dočekuju u kontejneru. Sve je sporo, od papirologije, administracije. Tri mjeseca se rade temelji, to je užas. Ovdje su se novci prikupili i privatnim donacijama, više od 250 tisuća kuna. Ne znam gdje je zapelo. Ministar nas je posjetio jedanput. Rekao je da će ići u uklanjanje objekata. Treća zima, objekti nisu uklonjeni, kuće se ne grade, javne zgrade idu. Radi se osnovna, srednja škola, dom zdravlja, općina i tri stambene zgrade. Kao što sam rekla: Sit gladnom ne vjeruje. Pa ja bi sve stavila u kontejnere, pa bi obnova jučer bila”, rekla je dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić.