TRAŽI SE ŽUPAN MEĐIMURJA: HDZ prvi put bez kandidata – jesu li se prestrašili poraza od Posavca?!

Predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat, objavio je kako stranka po prvi put neće imati kandidata na izborima za župana Međimurske županije, koji se bira na izvanrednim izborima 28. studenog.

Horvat kaže da HDZ neće ni podržati niti jednog kandidata, a tvrdi da na izbore ne idu ni iz kakvog straha, već zato što se ovi izbori održavaju u nepoželjnom okruženju za koje nije odgovoran HDZ.

HDZ zato ima, kako reče Horvat, kandidata za župana na izborima 2025. To je gradonačelnik Preloga i zastupnik u Hrvatskom saboru Ljubomir Kolarek, koji je dobio tgtreći mandat i vrlo je uspješan, prema riječima Horvata.

Nije Horvat zaboravio spomenuti ni Matiju Posavca, ne izgovorivši njegovo ime.

“Netko tko je danas okrivljenik i bez obzira na to hoće li se pojaviti u ovoj utrci, bez obzira hoće li tu utakmicu dobiti ili izgubiti, do trenutka dok pravosudni sustav ne kaže svoju zadnju riječ, pravomoćnom ili nepravomoćnom presudom, do tog trenutka mi u političku borbu s okrivljenicima koji su i priznali svoje djelo ne želimo ulaziti”, rekao je Horvat, kako piše emedjimurje.

Horvat je kandidate za župana – nezavisnog Mladena Novaka i Darka Zvera iz Fokusa nazvao da su sateliti i unmaprijed dogovoreni “zečevi” Posavca, te da će utakmicu odraditi za njega.

Osvrnuo se i na prozivke Matije Posavca da je njegovo uhićenje režirano upravo od strane HDZ-a: “Tu informaciju dosad nisam čuo, i ako nije bolesna, barem je smiješna”.