TRAŽI SE PREDSJEDNIK SDP-A: Svoju kandidaturu objavila Mirela Ahmetović, načelnica Omišlja

U SDP-u traje kandidacijski postupak uoči unutarstranačkih izbora koji se održavaju 26. rujna.

Izvor: Media servis

Nakon što je dugo bio poznat samo jedan kandidat za čelo stranke Peđa Grbin, svoju kandidaturu je danas objavila 39-godišnja saborska zastupnica Mirela Ahmetović, inače načelnica Omišlja poznata kao žestoka kritičarka Vladina projekta izgradnje plutajućeg LNG terminala.”SDP je u krizi kadrova i politika, SDP je otuđen od članstva, SDP je u krizi identiteta.

Iz tog razloga moramo definirati jasne ciljeve unaprjeđenja organizacije SDP-a, ali i definiranja jasnih i nedvosmislenih politika za koje će se SDP zalagati i koje će provoditi. Članstvo SDP-a je najvažniji pogonski motor samog SDP-a. Godine devastacije i i nekomuniciranja s članstvom dovele su do situacije da je članstvo stvotilo zid između njih samih i između dužnosnika.”

Ne smije se dogoditi da se na dužnost predsjednika izabere član SDP-a koji se suočava s potrebom da se sam podučava poslu, istaknula je Ahmetović.

“Mora postojati organizirani sustav edukacije i prije kandidature za pojedine dužnosti, govorimo o nekad vrlo aktivnim političkim akademijama, ali i organizirani sustav edukacije za one članove koji su se kandidirali i koji su novoizabrani na pojedine dužnosti.”

Nekada smo imali prepoznatljive ličnosti i osobe cijenjene u akademskim krugovima, dodala je Ahmetović.

“Upravo takvi pojedinci, oni koji trebaju davati rješenja za sve probleme s kojima se SDP sutra suoči, a koji se tiču zaista potrebe za stručnim i kompetentnim postupkom.”Kada bi pobijedila, Ahmetović bi postala prva žena na čelu SDP-a. Podsjetimo, izbori u SDP-u provest će se po principu jedan član – jedan glas za sve pozicije u stranci, a kandidacijski postupak otvoren je do 31. kolovoza.

Tada će se sastati izborna komisija koja će u tri dana utvrditi pravovaljanost kandidatura, nakon čega počinje i službena kampanja u stranci. Kao mogući kandidati za čelo stranke spominju se krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Komentiraj