TRAŽI SE OSTAVKA PROČELNICE: Pijana skrivila nesreću i obitelji usmrtila oca -za sada suspendirana

Vera Begić Blečić (Foto: Facebook)
Vera Begić Blečić (Foto: Facebook)

Riječka pročelnica Vera Begić Blečić, koja je prošli tjedan je s 1,81 promila alkohola u krvi ušla u suprotni smjer na Istarskom ipsilonu i skrivila tešku prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao muškarac, a suupruga i dijete ozlijeđeni, nije podnijela ostavku.

Upravo zbog toga digli su svoj glas gradski vijećnici iz Rijeke Jadranka Horvat iz Živog zida, Petra Mandić iz Mosta, Tihomir Čordašev iz Akcije mladih i nezavisni Josip Kukuljan.

Traže da Vera Begić Blečić, koja je suspendirana s mjesta gradske pročelnice za sport i tehničku kulturu, odmah podnese ostavku, jer je, kako kažu, svojim činom prekršila sve moralne i etičke norme koje bi osoba na tako odgovornoj javnoj funkciji trebala poštovati.

Pozvali su da im se u zahtjevu pridruže i vijećnici drugih stranaka, kao i gradonačelnik Vojko Obersnel, od kojeg traže i da se ispriča jer je amnestirao Begić Blečić, kada je i prije godinu dana sudjelovala u prometnoj nesreći, također pod utjecajem alkohola.

Da su vijećnici odlučili ići u bitku do kraja svjedoči i njihova izjava da će, ako ih gradonačelnik ne podrži, pokrenuti postupak prikupljanja potpisa za njegov opoziv putem referenduma.

Valja reći kako je gradonačelnik odmah po nesretnom događaju suspendirao pročelnicu Begić Blečić i rekao kako će “zbog izazivanja nesreće u kojoj je poginuo čovjek u konačnici dobiti i otkaz, no za to treba poštivati zakonom propisanu proceduru”.

“Prvi korak kojeg sam poduzeo bila je suspenzija, odnosno potez kojeg mi u ovom trenutku dozvoljava Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Naime, svako nepoštivanje zakonom propisane procedure otvara mogućnost za stvaranje dodatnih troškova Gradu Rijeci što najbolje ilustrira primjer Hrvatskih cesta, tvrtke koja je radi otkaza članovima Uprave mimo zakonske procedure na kraju morala istim tim otpuštenim članovima Uprave isplatiti sve zaostale plaće s kamatama”, rekao je gradonačelnik Rijeke Obersnel.

PISALI SMO:

UNESREĆILA OBITELJ SOLDATIĆ: Pijana pročelnica, nekadašnja atletičarka, ostaje u istražnom zatvoru – čitajte OVDJE.