TRAŽI SE NASLJEDNIK HORVATA: Čuraj nije prošao – novog se traži među HDZ-ovcima

Nasljednik bivšeg ministra graditeljstva Darka Horvata bila je glavna tema koalicijskog sastanka. Plan vladajućih je bio da to bude HNS-ov Stjepan Čuraj, no koalicijski partneri nisu se složili.

Izvor: Media servis

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved:

”S obzirom na to da u dijelu partnera nije jednoglasno prihvaćena ta ideja i nije postignuta jednoglasna potpora Čuraju, HDZ će do kraja tijedna iz svojih redova predložiti novog ministra”.

Dodao je da će premijer tijekom danas obaviti konzultacije i da će poduzeti sve da što prije imenuju ministra.

Oglasio se i Stjepan Čuraj.

“Zadnja 24sata zbilja su bila iskustvo za proživjeti i svakako preporučam bavljenje politikom jer jača karakter i otpornost na uvrede i gluposti…

Sada post festum moram priznati da su podijeljeni osjećaji – više prevladava olakšanje (poglavito radi obitelji – jer drugačije ne znam nego dati sve od sebe što ide upravo na uštrb obitelji), ali je i prisutan određeni žal za prilikom učiniti nešto još više za građane i pokazati da politika odnosno javna uprava (ne arhiktetura i građevina jer ministar ne projektira i ne zida) može i mora biti efikasna…

Hvala premijeru i gotovo svim partnerima na povjerenju i općenito svima na brojnim porukama potpore!!”, napisao je na Facebooku.