TRAŽI SE ČELNIK SDP-A ZAGREBA: Čega se boji Viktor Gotovac? – pita Danica Juričić

Danica Juričić, nekadašnja SDP-ova glasnogovornica i bivša šefica Ureda predsjednika Ive Josipovića, vodi otvorenu i transparentnu bitku za šeficu zagrebačkog SDP-a, bez dlake na jeziku i skrivenih karata, pa neprestano poziva kako bi sučeljavanja trebala biti javna i da se dopusti prisustvo novinarima.

Očito to ne odgovara jednom od kandidata, kako na Facebooku piše Juričić, a riječ je o Viktoru Gotovcu.

Čega se boji Viktor Gotovac? – pta se Juričić u objavi koju prenosimo u cijelosti:

“PRVO SUČELJAVANJE Datum: 19.11.2021., petak. Lokacija: SDP, Trg Drage Iblera 9 u 18:00 sati. Ulaz za članove s covid potvrdom. Za medije ZATVORENO.

Nažalost, zatvoreno za novinare. Osim livestreama na fejsu i snimke koja će ostati dostupna nije omogućen ni novinarski pool, organizirano grupno praćenje novinara preuzimanjem snimke jedne kamere i fotografa, sto bi bilo sasvim u skladu s epidemioloskim mjerama.

Unatoč tome što su se svi kandidati osim jednoga, Viktora Gotovca, izjasnili da nemaju ništa protiv prisutnosti medija na sučeljavanjima, naša nadmetanja u političkoj pameti i odgovornosti ostaju zatvorena za medije. Jer se kao značajni unutarstranački izbori ne tiču one iste javnosti koja bi sutra u Zagrebu trebala glasati za SDP.

Presudilo je očito to što je Gotovac odabrao strategiju šutnje, nečinjenja i nezainteresiranosti za prijedlog da kandidati zajedno zaštite dosegnute demokratske standarde političkih kampanja i kod nas i u inozemstvu – i za to je dobio podrsku centrale. Kako to da stranka nije podržala prijedlog većine kandidata? Ne preostaje mi ništa drugo nego da se s tim pitanjem odmah sučelim?

Nimalo hrabro za kandidata koji bi htio voditi SDP Zagreb i za stranku koja bi trebala biti progresivna i otvorena.

Da se malo podsjetimo što je o standardima otvorenosti prema javnosti o debatama kandidata i stranačkim i unutarstranačkim govorio Milanović”.