TRAKAVICA SE NASTAVLJA: Najavljuje se dan “D” za čelnika SDP-a Bernardića

davor bernardić, sdp

Danas bi trebao biti Dan D za čelnika SDP-a Davora Bernardića. Dok se kriza u stranci produbljuje, nezadovoljstvo predsjednikom raste, nakon današnje sjednice Predsjedništva i Kluba zasutpnika SDP-a trebalo bi biti poznato hoće li Bernardić sam odstupiti ili će se pokrenuti postupak njegove smjene.

“Održali smo radni sastanak članova Predsjedništva i dogovorili smo se za smjernice rada. Predsjednik je sazvao zajedničku sjednicu članova Predsjedništva s Klubom zastupnika SDP-a. Dogovoreno je da nema izjava, ali znam da vas najviše zanima je li bilo riječi o ostavci Davora Bernardića – o tome nije bilo apsolutno ni riječi”, rekao je nakon sinoćnjeg sastanka Predsjedništva Predrag Matić, prenosi Media servis.

Svemu valja dodati da kad bi Bernardić odstupio svojevoljno, prema stranačkom Statutu, vođenje stranke kao v.d. preuzeo bi prvi potpredsjednik Zlatko Komadina, ali najviše na godinu dana.

Ne pristane li pak Bernardić dati ostavku, Predsjedništvo bi moglo pokrenuti statutarne mehanizme za njegovom smjenom, nakon čega bi uslijedila izvanredna konvencija SDP-a.

Komentiraj