TRAKAVICA HOLDING: Tko je koga zvao, tko posredovao, a tko sastančio?!

Nakon cijele trakavice oko smjena u Zagrebačkom holdingu spominje se u medijima i uloga Darija Juričana, redatelja i poznatog aktivista.

Navodno je Dario Juričan zvao saborsku zastupnicu Sandru Benčić i rekao kako bi Nikola Vuković, smijenjeni čelnik Zagrebačkog holdinga, želio sastanak.

Nešto je u tom stilu rekao i danas na pressici zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Stigao je i demantij Nikole Vukovića:

“Kratak demantij o ulozi Darija Juričana u vezi Zagrebačkog holdinga koji su se pojavili u medijima.

Prvo, Juričan ni na koji način nije sudjelovao u mom imenovanju na mjesto predsjednika Uprave. U čitavom tom razdoblju s njim sam se susreo samo jednom i to zadnjeg dana moje dužnosti 4. listopada kad je sve bilo gotovo. Juričan je pokušao djelovati kao posrednik u ‘mirnom razlazu’ pa ma što to značilo. U tome nije ni mogao uspjeti ali je barem ostao svjedok susreta sa gdjom Benčić.

Drugo, gradonačelnik je danas dvaput ponovio neistinu da se taj susret dogodio na moje traženje. Odlučno demantiram taj navod, za što postoje svjedoci. Nisam imao nikakav interes za taj sastanak ali sam otišao iz pristojnosti i gdja Benčić mi je zahvalila što sam došao. Toliko za sada o dosljednosti gradonačelnika u istinitom iznošenju ‘činjenica'”, napisao je Vuković u priopćenju medijima nakon što je Tomašević na presici rekao da je upravo on tražio sastanak s Benčić preko Juričana.

Sandra Benčić je pak o tome za HRT rekla:

“Dobila sam poziv g. Juričana da se g. Vuković želi naći sa mnom. Rekla sam da je to moguće kad bude razriješen dužnosti, taj sastanak se dogodio nakon što je on službeno razriješen. Ja nikada nikoga nisam odbila za razgovor. Pretpostavila sam da gospodin Vuković želi ispričati svoju stranu priče. Strpljivo sam ga slušala dva sata. Neću o njemu niti o gospodinu Samodolu govoriti ništa ružno, niti imam običaj prepričavati razgovore koje je netko sa mnom tražio. Ono što moram reći je da je nevjerojatno od činjenice da je netko pristao razgovarati s nekim, nakon što je ta osoba razriješena dužnosti, da se insinuira od određenih interesnih grupa da je to nešto problematično”, rekla je Benčić, te dodala:

Gospodin Vuković je s Juričanom, koji je to inicirao, mislim da se znaju privatno, razgovarao sa mnom u trenutku kad mu je saopćeno da je razriješen. Naravno, to je gradsko pitanje, pitanje Holdinga. Međutim, činjenica je da je mene gospodin Vuković poznavao. Nisam imala razloga da ga odbijem niti smatram da bi trebala. Drugo, ne razumijem u kojem je svijetu protuzakonito ili na bilo koji način sumnjivo da netko tko je javna osoba, saborska zastupnica, odbije bilo koga za razgovor. Da je razgovor bio o pitanjima koja su meritum, o pitanjima hoće li se ta odluka donijeti ili ne, ne bi ga bilo. Ja sam jasno rekla da to ne može biti predmet sastanka i to nije ni bio predmet sastanka jer je već odluka bila donešena”.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!