TRAKAVICA “AGROKOR”: Još nema potpisa standstill aranžmana – radnici su zabrinuti

agrokor

Nakon sastanka Agrokorovih najvećih dobavljača objavljeno je kako će detalji ‘standstill aranžmana biti poznati idućeg tjedna‘, kada budu imali pristanak svih vjerovnika, uključujući državu.

Izvješće: Andrea Barać

Prema medijskim napisima, banke su već potpisale aranžman, dok dobavljači prije potpisivanja uvjetuju pomoć države posebice jer im banke ne priznaju trasirane mijenice koje su izdavali kako bi osigurali plaćanje zbog dugih rokova čekanja.

Borislav Centner iz Erste banke: “Ono što banke i veliki vjerovnici žele jest u ponedjeljak pozvati male banke i faktoring društva da svi budemo zajedno i zajedno pristupimo standstill aranžmanu. Bitno je da svi u ovome budemo zajedno, a kolega Budimir mora vidjeti i s manjim dobavljačima također da i oni budu u istom rodu”.

Na upit opire li se takvom aranžmanu Ivica Todorić, Centner odgovara da nemaju takvih saznanja. A strahuju li radnici o svojoj sudbini, otkrila nam je predsjednica Sindikata trgovine Zlatica Štulić.

“Naravno da su radnici zabrinuti i očekuju rješenje ove situacije. Vjerujem da će se potpisati dogovor između dobavljača i bankara tako da će oni moći normalno raditi i ostvarivati svoja prava iz ugovora o radu”, kaže Štulić.

Napomenimo da bi se glasovanje o Lex Agrokoru trebalo naći na dnevnom redu Sabora u srijedu.