TRAJU RUSKI NAPADI: Čelnici G7 pozvat će Putina na odgovornost, Zelenski – Humanost jača od svih terorista

Čelnici G7 osudili su razorna raketiranja gradova diljem Ukrajine i poručili kako će ruskog predsjednika Vladimira Putina i sve druge odgovorne pozvati na odgovornost.

Izvor: Media servis

Također su se obvezali na pomoć Ukrajini sve dok bude potrebno: financijski, humanitarno, vojno, diplomatski i pravno. Prvi čovjek Ukrajine Volodimir Zelenski:

”Imamo detaljnu izjavu G7, posebno da će svi oni koji su odgovorni za teror nad Ukrajinom biti izvedeni pred lice pravde, počevši od trenutnog političkog vodstva Rusije, pa do svih onih koji služe tim terorističkim interesima. Čovječanstvo i humanost jači su od svih terorista. Zahvaljujem svima koji se bore i rade za našu pobjedu”.

Danas će se održati sastanak ministara obrane zemalja članica NATO-a u Bruxellesu, a na dnevnom redu je podrška Ukrajini. Na konferenciji za medije koju je održao dan uoči sastanka, glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg poručio je da NATO savez i dalje stoji uz Ukrajinu. Komentirao je i nanovije napade ruskih snaga:

“Mislim da smo jučer vidjeli slabost jer je stvarnost da ne mogu napredovati na bojištu. Rusija na terenu gubi, gube teritorij. Nemaju mogućnost zaustaviti napredak ukrajinskih snaga. Odgovaraju napadima na ukrajinske gradove, gađaju civile i infrastrukturu…”