TRAJE POTRAGA ZA SPLIĆANINOM: Uz Savu širi se i na Dunav u Beogradu

Treći dan nastavlja se potraga za nestalim 27-godišnjim Matejem Perišom iz Splita, kojemu se od 31. prosinca gubi svaki trag kada je u noći napustio beogradski klub Gotik.

Izvor: Media servis

Perišov otac iz Beograda apelira na sve da mu pomognu, a srbijanski predsjednik poručuje – policija daje sve od sebe.

Mladom Perišu izgubio se svaki trag na Staru godinu nakon što je oko 2:30 ujutro napustio noćni klub Gotik, a nadzorne kamere pokazuju da se stubama uputio prema jednom splavu. Beogradska policija i dalje pretražuje cijeli potez oko kluba kao i Savu jer se sumnja da je možda upao u nju. Kako Nova.rs javlja, potraga bi se trebala proširiti i na Dunav. Pojavile su se razne informacije, među kojima i moguće neke dezinformacije, a jedna od njih je da je Matej viđen u gradu. U Beograd je sinoć stigao i Matejev otac Nenad koji se priključio potrazi i uputio apel:

”Želio bih zamoliti sve građane Srbije ako itko išta zna, ako može i anonimno prijaviti na bilo koji način jer možda ljudi imaju nekakvu strah. Želim reći ovim putem da apsolutno vjerujem srpskoj policiji da radi apsolutno profesionalno svoj posao i da joj prepuštam sve istrage koje trebaju raditi”, rekao je Periš.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je da policija radi sve u svojoj moći. ”Nadam se da će ga naši nadležni organi uspjeti pronaći”, rekao je.

”Želim to zbog njega i zbog njegove obitelji. Naša policija i naši nadležni organi rade sve. Već imaju neku skicu onoga što se moglo dogoditi. Potrebno je još mnogo napora, rada i truda, energije da damo sve od sebe da pronađemo mladića”, rekao je Vučić.

Dodao je da je jutros dobio informacije o nestalom mladiću. ”Ima detalja, ali bez veze je da ih ja govorim, to će policija priopćiti”, istaknuo je Vučić. Za Media servis o nestalom Perišu oglasilo se i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

”Povodom vijesti o nestanku mladog hrvatskog državljana u Beogradu, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beogradu, od prijave nestanka, uključeno je kroz komunikaciju s nadležnim srbijanskim vlastima, i u stalnom je kontaktu s obitelji mladića. Veleposlanstvo RH u Beogradu nastavlja pratiti situaciju te biti na raspolaganju obitelji i pružiti svu potrebnu pomoć u okviru svoje nadležnosti”, poručili su iz MVEP-a.

Matejevi prijatelji s kojima je stigao u Beograd u Gotiku nisu pronašli ništa sumnjivo, kažu da tu večer nije bilo nikakvih incidenata, a otac tvrdi da je Matej trenirao vaterpolo i da ne bi sigurno pao u rijeku. Na snimci nadzornih kamera Matej nestaje u magli, od tada mu je ugašen mobitel, a ključna pitanja i dalje bez odgovora – zašto je izašao iz kluba, kuda se uputio, zašto mu je ugašen mobitel.