TRAJE INVAZIJA NA LIKU: Zbog izbora HDZ-ovi ministri na terenu – ne zasjeda Sabor

Invazija HDZ-ovih ministara na Liku pred izvanredne izbore za ličko-senjsku županijsku skupštinu u nedjelju otvorila je i niz pitanja na koja danas pokušavaju dati odgovore zajedno s premijerom.

Izvor: Media servis

Koliko i čijih novaca troše, vodi li se prljava kampanja zbog izbačenog konkurenta Milinovića i je li na pomolu još jedna afera sa skupim, a neprijavljenim satovima?

Borba za Liku se nastavlja. Jučer je u kinodvorani u Gospiću na predizbornom skupu Darko Milinović rekao da će njegova lista pobijediti HDZ u nedjelju. “Sada imamo najezdu ministara u Lici, a HDZ će ipak imati najgori izborni rezultat ikad, što nam nije drago, ali nismo mi za to krivi”, istaknuo je HDZ-ov izopćenik.

„Nema nitko pravo 10. ožujka ostati kod kuće, jer onda nećemo uspjeti. Istina je i to, kada su me izbacivali iz HDZ-a, nije mi bilo lako. Bila je kost u grlu. Kad sam dva dana prije nego će me isključiti iz stranke dobio ponudu: ‘Povuci svoju kandidaturu i ostat ćeš u HDZ-u’, a s druge strane ste bili vi, moja obitelj. Nisam razmišljao, izabrao sam vas!“

U fokus ovih lokalnih izbora uletio je i kadar koji je otkrio skupi sat saborskog zastupnika Marijana Kustića i HDZ-ovog kandidata za Ličko-senjskog župana. Iako je vrijedan čak 60-ak tisuća kuna, Kustić ga je navodno zaboravio upisati u imovinsku karticu. Po zakonu je bio dužan prijaviti svaku pokretninu vrjedniju od 30.000 kuna. Komentirali su to danas iz oporbe.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak: „Kandidat kojeg podržava i Plenković i Kuščević i Jandroković i kompletan HDZ, sa službenim autima, u vrijeme radnog vremena kad bi trebali raditi za dobrobit države, oni rade za gospodina Kustića koji nosi sat kojeg je zaboravio prijaviti“.

HDZ je zadržao Sanaderovu tradiciju kupovanja skupih satova, komentira SDP-ov zastupnik Gordan Maras: „Ljudima iz HDZ-a 60 tisuća kuna za sat ne predstavlja ništa. I na kraju se još cinično zahvaljuju što ste ih upozorili. Neki ljudi ne mogu taj iznos zaraditi dvije godine dok pošteno rade, koliko gospodin Kustić nosi na svojoj lijevoj ruci.“

A premijer Andrej Plenković je svratio do Zadra. Komentirao je tamo disperziju ministara po planinskom dijelu Lijepe naše i pritom odbacuje optužbe o prljavoj kampanji.

„Dobro, nema ni ovdje izbora, mi smo tu u Zadru na pet lokacija. Ono što vam želim reći, a vjerujem da jako dobro pratite metodologiju rada ove Vlade, ovo je Vlada prema hrvatskim županijama, gradovima, općinama, bez obzira koja je opcija na lokalnoj razini na vlasti, da pomažemo, jačamo ravnomjerni regionalni razvoj, smanjujemo nejednakosti, podržavamo razvojne projekte. To radimo danas, to ćemo raditi sutra i preksutra.“

Komentiraj